Kultúra

2012.02.09. 17:33

Mr. és Mrs. jelenetei

Veszprém - A Mr. és Mrs. című komédiát Pindroch Csaba és Verebes Linda Valentin-napon mutatja be a Petőfi Színházban.

Balla Emőke

Pindroch Csaba - aki a Figaro házassága című vígjátékban Almaviva grófot alakította Veszprémben - tavaly márciusban azt nyilatkozta, hogy egy angol szerző színdarabjának előadására készül feleségével, Verebes Lindával. Az Életfa Program támogatásával mutatták be Peter Quilter kortárs angol szerző komédiáját, mely igazi jutalomjáték kettőjüknek. A darab megszületése óta nagy siker. A fordulatos, hol felhőtlenül szórakoztató, hol szívbemarkoló, de mélyen emberi és őszinte történet öt jelenete a férfi és nő kapcsolatának örök dilemmáit járja körül. Miként lehetséges, hogy két embert összesodor a sors? Máshogy élnek, mást akarnak, mások a szokásaik - valamiért mégsem tudnak elszakadni egymástól.



A Mr. és a Mrs. különleges előadás, hiszen házastársak alakítják a szerepeket, másrészt Magyarországon eddig egyedülálló módon minden jelenetet más-más rendező állított színpadra. Az elsőt Nagy Viktor rendezte, a jelmezeket Artista készítette, a második rendezője Herendi Gábor és Fonyó Gergely, a jelmez Katti Zoób munkája. A harmadik történetet Dolmány Attila  állította színpadra, a jelmez Manier-Németh Anikó munkája. A negyedik jelenetet Lang Györgyi rendezőként, Náray Tamás jelmeztervezőként, az ötödik jelenetet Megyeri Zoltán és Herczeg Zoltán jegyzik.

A színész házaspár jutalomjátéka február 14-én, kedden este hét órakor látható a Petőfi Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!