Kultúra

2012.05.04. 12:48

Bennem a lélek újhodik

Veszprém - A "bennem a lélek újhodik" című összeállítással köszöntötték a 77 éves Búzás Hubát barátai, tisztelői a Városi Művelődési Központban a napokban.

MTI/AP

A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad válogatást mutatott be Búzás Huba verseiből Felföldi Gábor rendezésében. A hangulatos est elején Kellei György személyes hangú köszöntőt mondott. Szerencsés embernek nevezte Búzás Huba költőt, nyugalmazott bírót. Hetvenhét éves és tele van alkotókedvvel, az elmúlt másfél évtizedben a kortárs magyar költészet élvonalába emelkedett. Ami nem csoda, hiszen már az egyetemi évek után ígéretes költőnek indult, de 1972-ben elnémult.

"Búzás Huba 37 évesen tette le a tollat és hatvanévesen ismét érte nyúlt." 2000-től egymás után jelentek meg verseskötetei, a Mozgó Világ kedvelt szerzője lett. "Különös szemszögű optikán keresztül láttatja velünk a világot, a környezetet, addig-addig zsonglőrködik a nyelvvel, bújócskázik a szavakkal, míg be nem vonja az olvasót a villoni kópéságú, ám nagyon is komoly, megfontolt játékba. A valóság, amelyet normálisnak hiszünk, könyörtelenül kiforgatva, más-más oldalról megközelítve jelenik meg előttünk" - fogalmazott Kellei György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!