Kultúra

2012.09.04. 07:18

Oliver! - Még keresnek szereplőket

Veszprém - Lionel Bart Oliver! című musicaljét november elején mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház. Ez az idei évad legnagyobb vállalkozása, az előadást Nagy Viktor rendezi, a díszleteket és a jelmezeket pedig a nemzetközileg elismert Kentaur tervezi.

Balla Emőke

A rendező már elkezdett dolgozni a gyerekekkel, de még további szereplőket vár, ezért a színház gyerekszereplő-válogatást hirdet. A Veszprémi Petőfi Színház meghallgatást hirdet az Oliver! című musicalhez 9-13 év közötti, énekelni és táncolni tudó fiúknak. A meghallgatás szeptember 9-én, vasárnap 11 órakor lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Jelentkezni lehet szeptember 7-éig a színház titkárságán.

Nagy Viktor még nem döntötte el, hogy a címszerepet ki játssza. A próbafolyamat előtt négy színpadra lépést  segítő és közösséget összekovácsoló foglalkozást tart az általa kiválasztott húsz általános iskolásnak, akik a darabban tolvajokat alakítanak. Szeret gyerekekkel dolgozni, a Petőfi Színházban öt évvel ezelőtt nagy sikerrel állította színpadra a Legyetek jók, ha tudtok! című produkciót, amelyben a mostanihoz hasonló létszámú gyerekcsapat vette körül.

- Ezek a foglalkozások, tréningek arra jók, hogy segítsék a gyerekeket a színpadra lépésben. Legyen bátorságuk járni, beszélni, énekelni, táncolni egy előadásban. Készítsük fel őket egy színházi próbafolyamatra, a közönség előtti játékra. A mostani négy találkozásunk  alatt szeret- ném a játékos énjüket és képzeletüket előcsalogatni - mondta Nagy Viktor, aki szeptember végén kezdi a próbákat. Az Oliver! díszlet- és jelmeztervezője Kentaur, koreográfusa Gyenes Ildikó, a karmester a Liszt-díjas Oberfrank Péter. Az előadás főbb szerepeiben Kőrösi Csaba, Szeles József, Halas Adelaida, Szűcs Krisztina, Keresztes Gábor, Módri Györgyi, valamint Csarnóy Zsuzsanna látható majd.

 

A Dickens-regényből készült a darab

A Dickens Twist Olivér című regényéből készült színdarab a 19. századi Londonba kalauzolja a nézőt, és Olivér, a kis árva hányattatott sorsát meséli el. A fiúnak veszélyes kalandokban van része, de sorsa végül jóra fordul. Az árvaházból megveszi egy temetkezési vállalkozó, majd innen megszökve Faginhez és az általa pártfogolt, hasonló sorsú gyerekekhez kerül. Itt kap végre némi törődést a titokzatos öregúrtól és csapatától, amelyről kiderül, valójában jól szervezett tolvajbandaként működik, Fagin pedig a tolvajiskola vezetője. Ártatlanságával Olivér hamar ellenségeket szerez, és bár legkevésbé sem ő irányítja a történéseket, megjelenésével az egész banda élete tragikus fordulat vesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!