Kultúra

2012.09.12. 05:11

Tárlatvezetés a múzeumban

Veszprém - A Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum ingyenes tárlatvezetést tart vasárnap a kulturális örökség napja és az Ars Sacra fesztivál alkalmából.

Szabó Zsuzsanna

Az érdeklődőknek szeptember 16-án, vasárnap 14 órakor a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum Születés - A gyermekáldás kultúrája című kiállításában Mészáros Veronika néprajzkutató, muzeológus, a kiállítás rendezője tart ingyenes tárlatvezetést.

A kiállítás kultúrtörténeti megközelítésben kíséri  végig a kisgyermek megszületését a várandósság, a szülés, a gyermekágy, a keresztelő, az élet a kisgyerekkel témakörökön keresztül. A tárlat a hagyományos népi kultúra emlékeit tárja a látogatók elé, kiegészítve a múzeum többi gyűjteményének idevonatkozó tárgyaival. A kiállítás kifejezetten gyermekbarát, számos játékkal  gyermeksarokkal, 4D-s babamozival  várja a kicsiket és a nagyokat is. Az apróságok számára ugyancsak érdekes lehet, hogy bebújhatnak egy imitált szülőcsatornába, majd újra "megszülethetnek".
 
A tárlat a néprajzi vonal mellett napjaink valóságát is megjeleníti, a veszprémi kórházból több eszköz, berendezés látható a kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!