Kultúra

2012.09.30. 15:44

Tréningező hallgatók

Veszprém - A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara negyedik alkalommal rendezte meg az új tanév kezdőeseményét, a nemzetközi hetet, melyen minden évben szakmai és szórakoztató programok közül válogathattak a hallgatók.

Balla Emőke

A rendezvényen szakmai konferenciát szerveztek, melynek témája a példaértékű gyakorlatok bemutatása volt a nemzetközi kommunikációban, pénzügyekben, stratégiában, logisztikában és hálótervezésben. A diákok rendhagyó előadásokat hallhattak külföldi professzoroktól, illetve  a kar vendégprofesszoraitól, akik évente intenzív kurzusokat tartanak Veszprémben: Candy Fresacher Ausztriából, Nicolas Chandler az Egyesült Királyságból és Hans-Christian Pfohl Németországból, aki harminc éve kötődik az egyetemhez. Minden esztendőben vezet egy egyhetes kurzust, a veszprémi oktatókkal közösen kutat, publikál, eredményes az együttműködésük. Kutatási területei a logisztikai menedzsment és a nemzetközi menedzsment.

A hallgatók részt vehettek kultúrák közötti kommunikációs tréningen, átélhették egy kalandos Erasmus-félév élményeit, ízelítőt kaphattak egy ankarai nyári egyetemi kurzus hangulatából, megismerkedhettek a nemzetközi emberi jogokkal. A nemzetközi partin bulizhattak, a világjáró klubban Etiópiáról hallhattak.

A gazdaságtudományi kar részéről Alan Clarke, Szabó Lajos és Vastag Gyula tartottak előadást. A kar azért létezik, hogy ezen a területen alkalmazható tudást biztosítson és azt megossza másokkal. A konferencia segít abban, hogy elérjük ezt a célt, nyilatkozta Vastag Gyula, akinek fő kutatási területe az ellátási láncok menedzsmentje.

- Nemzetközileg elismert, élenjáró szakembereket hívtunk, akik megosztják velünk tudásukat, tapasztalataikat. A nemzetközi stratégia része, hogy egyre több nemzetközi kurzust ajánljunk hallgatóinknak, akik ezáltal másként látják a világot. A diákok gazdagítják tudásukat, bővítik látókörüket, ha a professzorok más környezetből, más országból, élenjáró egyetemekről jönnek hozzánk oktatni. Fontos, hogy a karnak legyenek kapcsolatai kiváló hazai és külföldi egyetemekkel, ezáltal a veszprémi intézmény és a gazdaságtudományi kar hírét visszük, terjesztjük. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara több tudományterületen a legjobb hazánkban, Magyarország egyik vezető intézménye.

 

 

 

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán minden szakon lehetőség van idegen nyelvű szakmai tantárgy hallgatására. A turizmus-vendéglátás alapszakon, a közgazdasági elemző mesterszakon, valamint a turizmus-menedzsment mesterszakon nemcsak magyar nyelvű, de angol nyelvű teljes képzést kínálnak a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!