Kultúra

2012.10.31. 07:58

Magyar táncosok ír előadáson

Veszprém - A világon egyedülálló táncprodukció, a Lord of the Dance hamarosan hazánkba érkezik. A géppuskalábú mester, Michael Flatley tanítványai, köztük két magyar táncossal, november 6-án Veszprémben mutatják be az ír mondavilágbéli jó és gonosz harcát.

Gajdos József

Krén Andrea és Papp Zoltán, akik évek óta tagjai a társulatnak, most a hazai közönség előtt táncolhatják el a női és férfi gonosz főszerepeket. A produkció koreográfiája az 1996-os világpremierje óta szinte semmit sem változott, a nézők még abban a klasszikus formában láthatják, ahogyan azt Michael Flatley színpadra állította. A kosztümök, a színpad- és világítástechnika megújult, jellemző lett a harsányabb színek, a modern technika használata. Michael Flatley ma már "csak" rendezői-produceri minőségében része az előadásnak, mindig elmegy a táncosok válogatójára és ő maga dönt a vezető művészek személyéről. Állandóan figyeli a produkciót, táncosaival nagyon közvetlen, baráti viszonyt ápol.

Jelenleg két társulat járja a világot a show-val, s több szereplő közt osztják meg a főszerepeket. Ám a magyar közönség nagy örömére, a hazánkba érkező társulat két magyar táncosát, Morrighan (Krén Andrea), a csábító nő és Don Dorcha (Papp Zoltán), a sötét nagyúr szerepében láthatja majd. Az ötventagú társulat, köztük 35 táncossal, Csehország után érkezik hazánkba. Két busszal járják Európát, és két kamionnal szállítják a díszleteket, jelmezeket, színpad- és világítástechnikát. Az első itteni előadásuk november 3-án Győrben lesz, november 4-én Miskolcon, másnap Pécsett lépnek fel. A magyarországi turné november 6-án a Veszprém Arénában ér véget.

A Napló veszprémi ügyfélszolgálati irodájában vehetők jegyek a keddi rendezvényre, Hűségkártyás előfizetőink tíz százalék kedvezményt kapnak a belépők árából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!