Kultúra

2012.10.26. 18:41

Snétberger Ferencék Berlinben

Felsőörs - A népirtás mély nyomokat hagyott és még mélyebb sebeket ejtett - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Berlinben a roma holokauszt 50. évfordulója alkalmából tartott nagyszabású ünnepségen.

Bartuc Gabriella

Az október 24-i ünnepség keretében a német parlament közvetlen közelében felavatták a roma áldozatok emlékművét, Dani Karavan alkotását, egy könnyekkel teli kelyhet jelképező tavat. Az a megtiszteltetés érte Snétberger Ferenc gitárművészt, hogy őt kérték fel a berlini ünnepségen  való közreműködésre, illetve a gálakoncert műsorának összeállítására. A berlini Allianz Forum koncerttermében megtartott hangverseny első részében az In Memory of my people (Népem emlékére) című művét mutatta be nagy sikerrel a Concerto Budapest Zenekarral, Keller András vezényletével.

A második részben bemutatkoztak a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetségközpont növendékei: klasszikus szerzőket, jazzt, autentikus cigányzenét és Django Reinhardtot tolmácsolva.  A megemlékezés előestéjén, október 23-án a berlini nagyközönség a Collegium Hungaricumban hallhatta Snétberger Ferenc és 19 tanítványa műsorát - közölte lapunkkal Mészáros Zoltán, a felsőörsi tehetségközpont ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!