Kultúra

2012.11.23. 12:20

Konferencia a természettudományos oktatásról

Veszprém - A természettudományok oktatásáról rendeznek kétnapos konferenciát Veszprémben.

Balla Emőke

Egy Támop projekt keretében a veszprémi önkormányzat projektgazdaként természettudományos laboratóriumot  alakított ki a Vetési Albert Gimnáziumban. A laborban májusban kezdődött az oktatás, a projekt időtartama alatt 2011. áprilisától 2013. júniusáig tizenegy veszprémi általános iskola diákjai tömbösített órákon tanulhatnak, bővíthetik természettudományos ismereteiket, tájékoztatott Lencsés Tamara projektmenedzser. A laborban az országban egyedülállóan korszerű eszközökkel dolgozhatnak a tanulók.

A projekt része a természettudományos oktatásról szóló kétnapos konferencia a Gizella hotelban. A péntek, szombati rendezvény célja a természettudományos oktatás mindennapjainak bemutatása, problémák felvetése; a konferencia széles körben foglalkozik a természettudományos képzés lehetőségeivel. Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Veszprém elkötelezett minden olyan fejlesztés mellett, ami a jövő nemzedékének tudását növeli. A labor megvalósításával a diákok a fizika, biológia és kémia tárgyakat ismerhetik meg mélyebben. A konferencián dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program miniszteri biztosa a jövő generációjáról, Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megbízott elnöke az állami intézményfenntartásról tartott előadást, Lencsés Tamara bemutatta a projektet.

A szombati programban a pályaválasztás és a természettudományos tárgyak, az iskola szerepe a környezettudatos életmód kialakításában, tehetséggondozás, a pedagógus személyisége témakörökben hallhatnak előadásokat a résztvevők.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!