Kultúra

2013.03.18. 16:34

Egy tündöklő gyémánt

Az Orsolya-Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület tagjai eredményeiknek köszönhetően kijutottak a májusi horvátországi táncvilágbajnokságra.

Munkatársainktól

A Queen Dance tánccsoport az Európai Showtánc Szövetség (ESDU) felkérésére márciusban rendezte meg az ESDU World Dance Masters kvalifikációs versenyt. A várpalotai művelődési központban zajló megmérettetésen az ország közel hétszáz versenyzőjének 152 produkcióját láthatta a közönség.

A hazaihoz hasonlóan a napokban tizenegy másik ország is megrendezi nemzeti kvalifikációs versenyét. Az innen továbbjutók a horvátországi Porecben május 15. és 20. között megrendezendő világbajnokságon léphetnek ismét színpadra. A veszprémi Orsolya-Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület hetven táncossal vett részt a versenyen. A várpalotai selejtező színvonalát jelzi az elismert táncosokból álló nemzetközi zsűri - Christopher Jamin, Sonja Piskernug, Santu Mamona, Tatjana Pagitz, Anna Kanzler - is.

 

 

Cseri Jázmin Ildikó, az Orsolya-Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület fiatal táncosa. Csaknem maximum pontos produkciójával első lett a várpalotai versenyen (Fotó: ESDU)

 

A veszprémi egyesület tagjai öt első, négy második és három harmadik helyezésüknek köszönhetően - a házigazdákkal együtt - ismét kijutottak a vb-re, ahogy immár öt esztendeje minden évben. Az egyesület egyik legkiemelkedőbb teljesítményét a hétéves Cseri Jázmin Ildikó nyújtotta.

A Simonyi iskola tanulója az Egy tündöklő gyémánt című, csaknem maximum pontos jazzbalett-produkciójával lett első. Szintén első díjat hozott el Az ébredés, az Egy igazi jazztánc, a Piciny fehér balettcipők és a Testbe zárt lélek című előadásuk. Második helyezést ért el Molnár Melitta Csipkerózsika, illetve Hunyadfalvi Evelin és Törteli Vivien Fény és árnyék című előadása, A kis balerinák csoportja és a Macskák című produkció.

Harmadik lett a Platoon, a Testek játékai és Mátyás Réka Power című előadása. Szunyi Orsolya, az egyesület vezetőedzője, a táncosok felkészítője elmondta, a világbajnokság színvonalát jól mutatja, hogy tavaly is mindössze három hazai egyesület tudott kijutni. Kiemelte, céljuk idén is a világbajnokságon való sikeres szereplés. Hozzátette, a vb-re való jogosultság kivívása még messze nem minden, hiszen a versenynek komoly anyagi vonzata van, de megpróbálnak a lehető legtöbb versenyzővel elutazni, és biztosítani számukra a fellépési lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!