Kultúra

2013.03.08. 12:00

Fogyatékkal élő tanulók kézműves remekei

Nyitnikék címmel nyílt kiállítás a Kozmutza Flóra Speciális Szakiskola tanulóinak munkáiból a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola folyosógalériáján.

Marton Attila

Lambert Zsuzsanna, a kiállításnak otthont adó intézmény programszervezője köszöntőjében felidézte a két iskola közti több éves kapcsolat létrejöttét. Beke Anita, a Kozmutza Flóra iskola igazgatóhelyettese megnyitóbeszédében kiemelte, a tanulók a népi szövés legősibb mintázási lehetőségeivel ismerkedtek meg, s ennek eredménye tekinthető meg a kiállításon.

A kézi szövés önkifejezési mód, emellett sikerélmény forrását is jelenti, tette hozzá. A kiállított tárgyakat a tanulók gyapjú és rongy felhasználásával egy mára szinte elfeledett technikával készítették. A tárlat négy szakiskolai osztály mintegy 60 tanuló munkáját mutatja be, többek között szőtteseket, faliszőnyegeket, tarisznyákat és száraz virágokból készített asztali díszeket. A megnyitón közreműködött a Dohnányi Szakközépiskola kamarakórusa, a zeneiskola ütőtanára, Sipos Csaba, és a Kozmutza iskola tanulója, Kiss László. A kiállítás március 26-ig látogatható a zeneiskola nyitvatartási idejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!