Kultúra

2014.03.03. 10:54

Hajós Andrást beskatulyázták

Azon most ne morgolódjunk, hogy a TV2 miért szegény saját ötletekben. Nincs ugyanis olyan emberük, akinek a fejéből legalább félévente kipattanna egy új szórakoztató műsor gondolata.

Kellei György

A SuperTV2 vadonatúj, Hajós a dobozban című produkciója is nyugati import. Ez még hagyján, de egy nappal korábban ugyanitt és ugyanebben az időpontban ugyanilyen műsor fut Pimasz úr ott alszik címmel. Abban Papp Gergely tolakszik be vendéglátóihoz, ebben meg Hajós András, a csatorna Jolly Jokere kopogtat az ajtón. A zenészt, humoristát, műsorvezetőt, a stand up hazai, önjelölt császárát bepasszírozzák egy méretes faládába, teherautóra rakják, és leemelik egy idegen terepen. A nyitó adásban lakótelepi parkban landol, körben tízemeletes panelmonstrumok. A második emeleti lakásban kínai értelmiségi család fogadja, a családfő orvos, feleségével és lányával kiválóan beszélnek magyarul. Otthonuk „kínai” méretű, valóságos skatulya, honi relikviákkal. A forgatókönyv itt is hasonló, mint a Pimasz úrban, Hajóst tehát képletesen beskatulyázzák. Teázás, nassolgatás, vigyorgós, rokoni hangulatú, felszínes csevegés. Aztán a feleség és a vendég kiruccannak egy kínai boltba vásárolni, majd jön a főzőcske. A 100 napos tojás sem marad ki a nyersanyagokból. Hajós most illedelmes, pökhendiségét és önteltségét takarékra állítja, nem vájkál a magánélet mélyében, harmatgyenge poénjait is csak akkor kezdi elsütögetni, amikor a ládában kucorogva összegzi benyomásait a „kicsi darab Kínáról”. Nyilván nem a családnál tölti az éjszakát a rövid ágyon, de mi hisszük, hogy másnap ott ébred. Reggeli után a doki autójával irány a rendelő, amelyet a kínai orvoslás szellemisége leng be. Innentől aztán kezd süllyedni, laposodni a műsor, időt nyújtó, színtelen jelenetek következnek. Hajós András gyorsan el is tűnik a dobozában, hogy pihent aggyal vágjon neki az újabb látogatásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!