Kultúra

2014.03.05. 18:35

Jubileumi fúvóskoncert Balatonfüreden

Balatonfüred - Nagysikerű, érzelmi fordulatokban és vidám meglepetésekben gazdag hangverseny részese lehetett az a közel hatszáz érdeklődő, aki a hagyományos farsangi fúvóskoncertre eljött vasárnap.

Győrffy Árpád

A hetvenkilenc éve működő Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara látványos és persze jó hangzó menetzenével, a Zlatá Praha című darabot játszva vonult be a szabadidőközpont arénájába, ahol dr. Bóka István köszöntötte a negyven zenészt, élükön Csincsi Ferenc karnagyot és a lelátót csaknem teljesen megtöltő hallgatóságot. A polgármester hosszan sorolta a díjaikat, köztük a koncertfúvószenekari, nemzetiségi hagyományőrző és szórakoztató show kategóriában szerzett arany illetve kiemelt arany minősítéseket.

Az érdemek felsorolása után a zenészek játékukkal is bebizonyították, hogy megszolgálták az elismeréseket. Tóth Ferenc Honvéd-indulójának eljátszása után egy szomorú darabbal, Jacob de Haan Ammerland című szerzeményével tisztelegtek a közelmúltban elhunyt szlovákiai zenészbarát, Szép Lajos emléke előtt. Ezután egy Deep Purple egyveleg, majd a Frank Sinatratól ismert My Way következett Lakatos Bence énekével. Az első részt Karl-Heinz Bell popegyvelegével zárták az 1960-as évek slágereiből. Közben a nézők és a karnagy meglepetésére megjelent két zenész Kötél-Kovács József és Hegedűs Szabolcs régimódi ruhában, egyikük nőnek öltözve és elkezdett énekelni. Az igazi meglepetések azonban csak a második rész vége felé jöttek, de addig még több darab aratott hatalmas sikert, egyesek szólistákkal közös előadásban.

A Különös éjszaka volt című dalt Wolford Alexandra énekelte. Vezényelt Csincsi Ferenc karnagy (Fotó: Győrffy Árpád)

Az ütős szekció ifj. Csincsi Ferenc, Németh Norbert, Madaras Zoltán, Kolics Máté, Steixner Máté Emmanuel Séjourné Suite című háromtételes ütőszólójával játszotta önállóan, a Különös éjszaka volt című dalban Wolford Alexandra énekelt, egy Toshio Mashima darabban Csincsi Mariann fuvolán, Renato Soglia darabjában pedig Kolics Máté marimbán játszott szólót. A vége felé közeledve az egyik darab előtt teljesen felbomlott a rend a zenekarban, a karnagy döbbenten konstatálta, hogy több zenész otthagyta a hangszerét. Aztán mindenki megnyugodott, amikor kiderült, hogy csak Csincsi Ferencet akarják felköszönteni, megajándékozni abból az alkalomból, hogy éppen 20 éve dirigálja a zenekart. Ifjabb Csincsi Ferenc még a pálcát is elvette tőle, hogy eljátsszák, elénekeljék neki a Hajrá Feri refrénű indulót. Aztán még jöttek a ráadások, elsőnek Farkas Miska Füredi indulója, majd végül egy keringő, ami alatt a karnagy is táncra perdült. A közönség hosszú tapssal köszönte meg a szép estét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!