Kultúra

2014.05.19. 14:52

Anyu nélkül, apával

Megint behúztak a csőbe. A TV2 úgy harangozta be, hogy Bochkor Gábornak új műsora indul: Apák gyesen.

Kellei György

Nos, Bochkornak a vasárnap délutánonkénti dokumentumrealityhez nincs sok köze. Jön és megy, néha feltűnik, aztán lelép. Így nem is tudom, hogy kié ez a műsor. Talán a szereplőké, az ismert(?) családé. Mint minden ismertség, ez is relatív. Hujber Ferenc színészről például villamosmérnök barátom soha nem hallott, nekem is csak a bulvárlapok csámcsogásai ugranak be róla. Bochkor most Hujbert szondázta meg: hogyan bánik kisfiával és keresztlányával klassz faházukban, ha táncos-koreográfus felesége három napra wellnesshotelbe költözik, és hason fekve vagy masszázsmedencében ellazulva laptopon keresztül követi az otthoni eseményeket.

A színész napi teendőket felsoroló listát kap párjától, ráadásul a nyakába szakad egy kóbor kutyus is. Nyomás, a parkokban, játszótereken plakátokat ragasztanak ki a talált állatról. A gazdi persze előkerül, de addig is peregnek a napok. Bochkor be-benéz Hujberékhez. Apuka állja a sarat, bár néha az elszigetelt feleség írásos utasításaira fanyalodik. A napi programok ismétlődnek: kajálás, videózás, otthoni bábszínház, mosás, öltöztetés, fürdetés, közbeiktatott autókázás a fekete Lexusszal a játszóházba, ahol a végig szótlan kicsik vidáman vonatoznak. A három nap java azonban otthon telik el, olykor kupiban, felfordulásban. Hujbernak még arra sem jut ideje, hogy inget váltson. Közben – be-bevágva – Bochkor és a Hujber házaspár szövegel, de hogy miről, ha beledöglöm, akkor sem tudom a lényegét megfejteni. Végre megjön az anyuka. Feltöltődött, kikapcsolódott. Én ezt nem mondhatom el magamról. De ha láttam volna, hogy apuka tévézés helyett mesekönyvből olvas fel a kisfiának, talán másképp érzek. Egy színésztől ez elvárható lenne. Ha az Apák gyesen Bochkor műsora, legalább neki eszébe juthatott volna ez az irodalmi és szülői gesztus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!