Kultúra

2014.08.05. 11:30

Szulák Andrea adott dzsesszhangversenyt a Csigó-kastélyban

Gyulakeszi - Szulák Andrea dzsessz hangversenyén ismét zsúfolásig telt a Varnus Xaver Koncertterem a gyulakeszi Csigó-kastélyban. A művész dzsesszt énekelt, a koncert végén színészként szinte játszotta a dalokat, remek hangulatot teremtve.

Balla Emőke

Szulák Andrea az ország egyik legismertebb előadója: musical és dzsesszénekesnőként, színésznőként és televíziós műsorvezetőként is népszerű. Nemcsak a közönség, a Balatoni Zenei Fesztivál házigazdája, Varnus Xaver orgonaművész is rajong érte, a legnagyobb előadók közé sorolja. A gyulakeszi rendezvénysorozat legutóbbi programján is nagy érdeklődés előzte meg Szulák Andrea fellépését, aki fiatal zenészek - Molnár Bencze és Czirják Tamás - kíséretében énekelte a latin dzsessz számokat: ábrándosakat, melankolikusakat, majd egy kicsit tempósabb, gyorsabb ütemű dalokat.

A zene és a dzsessz mindig jelent volt az életében, mesélte a számok között Szulák Andrea. A popkarrier után a színpadon, színházban is otthonosan mozgott és amikor a zenei pályáján is újítani akart, akkor jött a dzsessz. Előadói stílusába, egyedi hangjába belefeledkezett a néző, a forró, fülledt, tikkasztó nyári este ellenére is átadta magát a zene lüktetésének, az andalító dallamoknak. Könnyen fogyasztható, élvezetes dalokat hallhatott a közönség; elhangzott a dzsessz-sztenderdek egyik legismertebb, legtöbbet előadott darabja, a Summertime a Porgy and Bess című Gershwin operából.

A zene és a dzsessz mindig jelent volt Szulák Andrea életében (Fotó: archív)

 

A dzsesszkoncert után még néhány ráadás szám, amiben Szulák Andrea humoros oldalát, színészi képességeit csillantotta meg. Ezúttal sem maradt el a Hippolyt, a lakáj című film betétdala, a Köszönöm, hogy imádott, amit Varnus Xaver kíséretében a nézőknek is énekelniük kellett volna, de Szulák Andrea lenyűgöző, játékos előadását hallgatva szinte hangjuk is elakadt. Még egy ráadás, az egykori Neoton énekesnőjeként Máté Péter és a Neoton slágere: Kell, hogy várj. A közönség is bekapcsolódott, énekelt, Szulák játszott, integetett: Na jól van, most már ennyi elég. A nézőknek nem, de tudomásul vették, hogy vége. Remek este volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!