Kultúra

2015.09.27. 18:48

Jó Ez a hely!

Kulka János jó pasi. Dögös. (Igen, tudok az önleleplezésről.) Kulkának az idő múlása és az életmódváltás jót tett. Karakteresebbé vált, könnyebben közvetíti a mondandót.

Németh F. Bernadett

Ez a hely! című estje is erre épül: drámai felütés, határozott beleállás a témába. Kár, hogy ezt a feszültséget nem lehet fenntartani másfél órán keresztül. Egy lemezt sem biztos, hogy egy ültő helyében végighallgat az ember, még ha a számok külön-külön tetszenek is. Valahogy így voltam az est sanzonrészével. A dalszövegek nagyon jók, de úgy az ötödiktől egysíkúvá válik az előadás: egyszerűen túl tömény a sok ugyanúgy felépülő, nagyon hasonló hangzású dal.

Aztán nem ártana azért a két évvel ezelőtti szöveges műsort frissíteni, hiszen (bár az előadó tagadja) tömény politika és állásfoglalás az. Nincs ezzel baj, csak idejétmúlt kissé. Nagy hatása van annak, hogy Ady írása a bűnbakká tett cigányokról mennyire íródhatott volna ma is, de a többi felolvasott kortárs alkotásnak már nem annyira. Kerényi leveléről és a tervezett nemzeti lapról is lenyúzták már az összes létező bőrt. Mindemellett Kulka estje prémium előadás, nem meglepő, hogy kétszer is megtöltötte nézővel a veszprémi színházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!