Kultúra

2015.09.22. 16:51

Lélek, érzelmek - Friedler Magdolna íróval beszélgetett G. Takács Mária

Veszprém – Mély érzésekről, a lélekről vall Friedler Magdolna, orgonaművész író novelláiban, a nehezebb témákat egy csipet humorral fűszerezve meg.

Kutasi Zsófia

Az íróként pályakezdő Friedler Magdolna első alkalommal tartott írói felolvasóestet a Zonta klub szervezésében, beszélgetőtársa G. Takács Mária újságíró volt.

A fiatal írónak az elmúlt két évben tizenöt novellája jelent meg. Mint mondta, ez az a műfaj, amely igazán közel áll hozzá. Elsősorban a mélyebb mondanivaló, a cselekményeken túlmutató gondolatiság az ami foglalkoztatja. Az írói felolvasóesten a közönségnek egy keresztmetszetet nyújtott az eddigi írásaiból, a korábbi és az egészen friss élményeiből is merített. Elmondta, teljesen más számára, amikor orgonaművészként szerepel és amikor a közönséggel személyesen találkozik és beszélgethet. A Zonta klub tevékenysége, művészetpártolása nagyon szimpatikus számára és rendkívül örült a felkérésnek.

Sulákné Hontai Mária, a veszprémi Zonta klub soros elnöke kiemelte, a jótékonykodás mellett a művészetek pártolása is fontos feladata a klubnak; a korábbi zenei rendezvények után most egy irodalmi előadással készültek és egy tehetséges pályakezdő író számára akartak teret, bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

Friedler Magdolna több novellája ezidáig számos elismerést és díjat elnyert, a műveket a veszprémi közönség most még jobban megismerhette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!