Kultúra

2015.09.23. 16:58

Zsolnai Tímea alkotásai az egyetemen

Veszprém - A világra nyitott, sokoldalú művész Zsolnai Tímea, mondta Borka Sándor festőművész a Pannon Egyetemen a minap nyílt kiállításon.

Balla Emőke

Zsolnai Tímea életében mindig jelen volt az alkotás. Művészi pályára készült, művészetterapeutaként másoknak is segít. Sok trauma, nehézség érte őt, az alkotás átsegíti a mélységeken.

Zsolnai Tímea kiállítását Borka Sándor nyitotta meg
Fotó: Penovác Károly

A művészet az élet nehézségeit könynyebbé teszi, vallja. Különleges gyapjúképeket készít: gyapjúból kirakott háttér elé üveglapot helyez, különböző technikákkal üvegfestést, síkból kidomborodó elemeket használ. Töklámpái egyediek. Mindegyik más, nincs két egyforma, soha nem ismétli önmagát, folyamatosan megújul. Csodálom őt, mennyi fantáziája van , hangsúlyozta Borka Sándor a megnyitón. Tökből készült lámpái fényt árasztanak, de az alkotás is fény, e nélkül nincs látvány.

A közösségi térben nyílt tárlat megnyitóján Battyányi-Nagy Annamária mondott verset, Sanda Zsombor csellózott. A vendégeket Felföldi Gábor, az intézmény kulturális referense köszöntötte és invitálta a kultúraszervező csoport programjaira.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!