Kultúra

2015.10.22. 19:21

Balaton miniben - Karácsony Julianna kiállításának megnyitója

Balatonfűzfő - Aprócska festmények, tájképek és csendéletek egy különleges hangú énekesnő előadásával fűszerezve – ilyen volt Karácsony Julianna festőművész kiállításának megnyitója.

Kekk Sára

Bár a művész amatőr festőnek vallja magát, képei kidolgozott technikát tükröznek nézőik felé. A tárlat legkülönlegesebb darabjai azok a miniatűrök, amelyeken balatoni tájak szerepelnek, feltűnően aprólékos ecsetvonásokkal kidolgozva. A kiállítást Veres Györgyné Petrőcz Mária énekművész balatoni népdalcsokra nyitotta, amelyet Varga Áron kísért zongorán. Megnyitóbeszédében Erdősi Gábor, Balatonfűzfő alpolgármestere elmondta, mekkora öröm számára, hogy a festőművész településükön rendez ismét kiállítást, illetve elárulta, a művésznő felajánlotta egyik miniatűrjét, amelyet a megnyitó vendégei között ki is sorsoltak.

A művésznő képeire sokan kíváncsiak voltak, ami nem meglepő, hiszen Karácsony Julianna festményein élénken megjelenik a Balaton színvilága, amely mindig más arcát mutatja, ezer színbe és fénybe borulva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!