Kultúra

2015.12.04. 14:46

Záporoznak a poénok - Az Egy bolond százat csinál című darabot mutatta be a Pannon Várszínház

Veszprém - Kellemes, szórakoztató darabbal repíti a harmincas évek világába a nézőket a Pannon Várszínház.

Kutasi Zsófia

Szüle Mihály–Walter László–Harmath Imre Egy bolond százat csinál című „zenés bolondságát” vitte színre a Pannon Várszínház az ünnepi programsorozat nyitányaként. A klasszikus darab egykor Latabár Kálmán felejthetetlen alakításával vált örökzöld művé, amely a várszínház előadásában igazi kellemes színházi élményt nyújt.

A történet szerint a híres mulatóból, mely a csodás francia Riviérán üzemel, kirúgják Dömötört, a pincért és barátját, Rudit, a karmestert. A két férfi bosszút esküszik, majd nem sokkal később visszatér Dömötör Suarez gróf, a híres oroszlánvadász képében, a zenész meg egy ismert halbiológus hasonmásaként, és máris kezdődnek a bonyodalmak. A pincért és a grófot Molnár Ervin alakítja, aki a tőle megszokott módon, mesterien váltogatja a különböző karaktereket. A pörgős tempójú előadás igazán jól felépített, folyamatosan leköti a figyelmet, miközben záporoznak a poénok. Jó arányban vannak a zenés és a prózai elemek, semmi nem tolakodó vagy túl sok. Molnár Ervin mellett Keresztesi László, Koscsisák András, Kovács Ágnes Magdolna, Pánics Lilla, Dudi Viktória, Szente Árpád Csaba, Farkas-Csányi Attila és Punk Péter szintén remekül hozza a figurákat. Az előadás Szelle Dávid első rendezése. A fiatalember elmondta, nagyon élvezte a munkát és azt, hogy kipróbálhatta magát ezen a területen. A koncepciója az volt, hogy a 30-as, 40-es évek világát idézze meg. Szelle Dávid a rendezés mellett egyben koreografálta is az előadást.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója szerint ízléses, szórakoztató darab született, Szelle Dávidnak további rendezői ajánlatot tesz majd. Molnár Ervin megerősítette, jó hangulatú próbaidőszakon vannak túl, a csapatmunkát precíz háttérmunka segítette, melyben nagy érdeme van Lenchés Mártonnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!