Kultúra

2016.02.26. 19:56

Amatőr helyi festők

Úrkút – Egy helyi festő kívánsága valósult meg azzal, hogy kiállítást rendeztek a közösségi házban – tájékoztatta lapunkat Horváthné Rieger Anita, az önkormányzat kulturális szervezője.

Penk Tímea

Még négy helyi amatőr festő csatlakozott a kezdeményezéshez, így portrékat, tájképeket, csendéleteket, különféle technikákkal készített alkotásokat állítottak ki.

– A falubelieket meglepte, hogy mennyi tehetséges, nagyszerű kézügyességgel megáldott úrkúti él köztünk. Sokan nem is tudták jó néhányukról, hogy egyáltalán festenek – számolt be a szervező. A kiállítás megnyitóján az iskola tanulója, Novák Lea verssel köszöntötte a látogatókat, majd a képek megtekintése közben lehetőség nyílt arra is, hogy beszélgessenek az alkotókkal.

Fotó: Horváthné Rieger Anita

– Közel százötven ember tette tiszteletét a művészek felé. Ez azt jelenti, hogy valami elindult, megmozdult a faluban, amit folytatni szeretnénk – mondta Horváthné Rieger Anita. Somogyiné Ildikó, Licsauerné Pichler Mónika, Farkas Gyuláné, Kovács Anikó, Novák Rezső és Horváth István munkái március 15-éig tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!