Kultúra

2016.07.11. 18:57

Egy színpompás gála - Évzárót tartottak a Bahar táncosai

Ajka - Nagy érdeklődés mellett tartotta tizenegyedik évzáró gálaműsorát a Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület a Nagy László Szabadidőközpont színháztermében nemrég.

Tisler Anna

A 23 műsorszámból álló, több mint kétórás előadásban a nézők láthattak fátylas táncot, arab popot, legyezőfátylas táncot, dobszólót, modern orientált és iraki mixet.

A gálán minden műfajból láttak ízelítőt az érdeklődők (Fotó: Györkös József)

A többségében fiatal hölgyek egy része a mozgás öröméért csatlakozott a csoporthoz, másokat a keleti kultú-ra, a fellépési lehetőség vonz, vagy az összetartó, baráti társasághoz kívánt tartozni. A hastánc nem a nádszálkarcsú hölgyek műfaja, teltebbek is el tudják sajátítani ezt a mozgásformát.

A csoport vezetője, Sipőcz Andrea elmondta, hogy az elmúlt évben nemzetközi versenyen is részt vett a csoport, valamint szokásuktól eltérően szóló kategóriában is kipróbálták magukat. Többnyire csoportosan szerepelnek, ezzel is kifejezve azt, hogy ők egy nagy család. Szólóban két arany és egy ezüst minősítést kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!