Kultúra

2016.11.25. 11:57

Zrínyiről vetélkedtek a kertai diákok

Kerta - A diákok találékonyságára, ügyességére és kommunikációs képességeire is szükség volt a tárgyi ismeretek mellett az Ihon Szigetvára vagyon elnevezésű történelmi vetélkedőn, amelyet nemrégiben tartottak a község általános iskolájában - tájékoztatta lapunkat Dukay István intézményvezető.

Penk Tímea

A Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566 emlékév emlékbizottságának az elnöke, Hóvári János hívta meg az intézményt Szigetvárra, és az ott látottak, hallottak alapján szervezett a Kertai Általános Iskola tankerületi történelmi vetélkedőt. A versenyen az ajkai, a devecseri és a pápai tankerület általános iskolái vettek részt. Három online fordulóban a tizenhatodik századi magyar-török küzdelmekhez, a Zrínyiekhez és kiemelten Szigetvár 1566. évi ostromához kapcsolódó, változatos feladatokat oldottak meg a résztvevők. A kilenc induló csapatból öt jutott a döntőbe, hozzájuk csatlakoztak - versenyen kívül - a házigazdák.

Ismerkedés a korabeli fegyverekkel

A rendezvényen a Fekete Sereg Hagyományőrző Egyesület adott ízelítőt a korabeli hadviselésből, majd Hóvári János értékelte és jutalmazta a csapatokat.

Hóvári János értékeli a vetélkedőt

A vetélkedőt magabiztosan nyerte a Noszlopi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Magyarpolányi Kerek Nap Tagintézményének Szigetvári csillagok nevű csapata. Második helyezést ért el a Noszlopi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Noszlop veszedelme nevű csapata. Harmadik lett a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Várvédők nevű csapata. Dukai István köszönetét fejezte ki a rendezvényt támogató cégeknek és intézményeknek.

Munkában a csapatok Fotó: Kertai általános iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!