Kultúra

2016.12.23. 14:17

Liszi Zsuzsanna kapta idén a Bujtor-gyűrűt

Liszi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház jelmezgyártás-asszisztense, jelmeztárosa kapta idén a Bujtor-gyűrűt.

Balla Emőke

A Bujtor-gyűrűt Bujtor István színművész, rendező, a Veszprémi Petőfi Színház egykori igazgatója emlékére alapította özvegye, Bujtor Judit a színházi háttérmunkások jutalmazására. István csapatjátékos volt, élete egyik legszebb szakaszát élte át Veszprémben, fogalmazott Bujtor Judit. A színész akkor tudja a legjobb alakítást nyújtani, ha „jól működik a gépezet”, ha nemcsak a színpadon álló színészek, de a színpad mögött dolgozók is remekül végzik a munkájukat.

Bujtor Judit és Liszi Zsuzsanna
Fotó: Penovác Károly

A Bujtor-gyűrűt idén hatodik alkalommal adták át a Veszprémi Petőfi Színházban, a társulat titkos szavazása alapján. A Bujtor István profilját ábrázoló gyűrűt Liszi Zsuzsanna kapta, a 65 érvényes szavazatból 10 az ő nevét tartalmazta. Liszi Zsuzsanna huszonöt éve dolgozik a Petőfi Színházban, korábban a szervezésen, titkárságon, gazdasági részlegen, nyolc éve a jelmezgyártásban, egy véletlen révén került ide. Azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy attól a közösségtől kapja az elismerést, mely kinevelte őt. Emlékezetes feladat, nagy kihívás volt számára az Oliver! című musicalben való munka, melynek Kentaur volt a díszlet- és jelmeztervezője. A jelmezeket tekintve ez a világ, a 19. század második fele áll közel hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!