Kultúra

2016.12.21. 06:26

Öröm zene az egész évi „elnyomás” után

Veszprém – A Légierő Zenekar az egyik legfoglalkoztatottabb zenekara a Magyar Honvédségnek, nagyon sokat szerepelnek Budapesten és országszerte mindenhol, de ilyenkor megpróbálunk egy kis időt szakítani arra, hogy itt helyben is adjunk a közönségnek valamit a zenekarból – mondta Zentai László ezredes.

Molnár Sándor

Már 24. alkalommal adott Karácsonyi Koncertet a Magyar Honvédség Légierő Zenekara.  A fellépés természetesen idén is zajos közönségsikert aratott az Agóra Városi Művelődési Központban december 20-án.

– Nagy élmény nekem személy szerint is, hiszen nagyon élvezem a Légierő Zenekar zenéjét, a Big band-et meg kifejezetten. Azt gondolom, hogy minden évben tudunk adni egy kicsit így karácsony előtt Veszprémnek ebből az érzésből. Ami bennem is bennem van, és ahogy hallottam a tapsból, mindenki másban is ez van. Sajnos, sok lehetőségünk nincs arra, hogy ilyen, jó hangulatú koncerteket adjunk – nyilatkozta a műsort követően Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka.

Fotó : Molnár Sándor

A zenekar életében a karácsony előtti fellépés már tradíció. Minden évben sort kerítenek rá 1992 óta, és megpróbálnak egy picit újítani is. Nagy gondot fordítanak a zenék kiválasztására, ami nem könnyű, mert ebben a kultúrkörben egyfajta stílusú zenék vannak.

– Arra törekedtem, hogy elsősorban népszerű dalok legyenek. Ezek összeválogatásánál próbáltam kutatni, hogy milyen zenéket játszottak a két világháború között a katonáknak. Találtam is két számot, ami benne volt a műsorban – mesélte Katona János alezredes, a zenekar karmestere. A karácsonyi koncert, oldottabb, könnyedebb hangulatával eltért az együttes más fellépéseitől.

Fotó : Molnár Sándor

–Azt szerettem volna, hogy az egész évi „elnyomás” után, mindenki megkapja a lehetőséget, hogy az év végén a hangszeres tudását bemutathassa, mert ez nagyon fontos – fűzte még hozzá a zenekarvezető.  Ezért volt például dobszóló a műsorban és szinte minden hangszercsoport képviselője külön is megvillanthatta egyéni képességét a koncert során. December 22 - e után elcsendesedik a zenekar, két hét pihenőt kapnak a tagok, aztán a Doni megemlékezés kapcsán újra kezdődik majd a munka Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!