Kultúra

2017.02.08. 20:20

Hamupipőke - Új bábjáték a Pegazustól

Pápa - Egy jól ismert, népszerű Grimm-mesét dolgozott fel a 2016-2017-es színházi évad második bérletes előadásaként a Pegazus Színház, melynek köszönhetően ezúttal Hamupipőke történetét láthatja a gyermekközönség.

Polgár Tibor

A pápai teátrum évről évre színpadra állít egy-egy világirodalmi klasszikust, ezt a jól bevált hagyományt az idei esztendőben sem szakította meg a társulat. A mostani, Hamupipőke című zenés bábjáték a Pegazus Színház megszokott magas színvonalát nyújtja, ugyanakkor a megvalósítás tekintetében az előző előadásuk (Dínómdánom) szöges ellentétének számít.

A képi világ jó értelemben vett harsánysága, sokszínűsége helyett ezúttal a visszafogottan elegáns, a romantika világát megidéző jelmezek és díszletek dominálnak, mind-ehhez pedig egy magával ragadóan nyugodt, csendes tündérmese-hangulat társul. A precízen megkomponált színpadképből természetesen nem hiányzik az ötletesség, miképpen a rendezésből sem a humor, így a mai rohanó világban lassabbnak ható cselekményvezetés ellenére a gyerekek figyelmét mindvégig leköti a színdarab.

A Pegazus Színház a Hamupipőkével ismét végrehajtotta azt a bravúrt, hogy sikeresen "modernizált" és megszerettetett egy régi vágású, örök érvényű értékeket hordozó klasszikus mesét a 21. század kisgyermekeivel.

A klasszikus mesét Végh Zsolt, Katona Anikó, Valler Kata és Tarr György (balról jobbra) kelti életre
Fotó: Polgár Tibor

A Hamupipőkét a Grimm testvérek meséje nyomán Sarkadi Nagy László tervezte és rendezte. A bábjátékot - melynek zenéjét Kövi Szabolcs szerezte - Katona Anikó, Valler Kata, Tarr György, valamint Végh Zsolt kelti életre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!