Kultúra

2017.04.19. 18:05

Tehetséges diákok - tárlat és eredményhirdetés Pápán

Pápa - Jókai Mór, Petőfi Sándor és Orlai Petrich Soma az egykori Pápai Református Kollégium tanulója volt. Jókai festőművész akart lenni és író lett, Petőfi színész akart lenni és költő lett, Orlai Petrich Soma pedig író akart lenni és festőművész lett. Mindenki életútját meghatározta, amit magába szívott az iskolában.

Polgár Bettina

Ezt a gondolatot Tóth Gábor Sándor, az A. Tóth Sándor Alapítvány elnöke hangsúlyozta a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének földszinti előterében rendezett kiállítás megnyitóján. A tárlaton az A. Tóth Sándor képzőművészeti versenyre beérkezett pályamunkákat tekinthették meg az érdeklődők, emellett a megnyitó alkalmával eredményeket is hirdettek.

A verseny résztvevőit Tóth Gábor Sándor mellett Gránásiné Bácsi Tünde, a Pápai Református Kollégium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója, a Dunántúli Református Tehetségsegítő Tanács regionális elnöke, valamint Kerpel Péter, a református gimnázium képzőművészeti munkaközösségének vezetője, a Dunántúli Református Tehetségsegítő Tanács regionális alelnöke köszöntötte.

Kerpel Péter, Tóth Gábor Sándor és Narancsik Róza (balról jobbra), a verseny egyik díjazottja
Fotó: Vallner Bettina

Az eseményen elhangzott, a teremtett világ szépségei-hez kapcsolódóan íródott versenyre 17 iskolából több mint száz pályamű érkezett be, melyeket két kategóriában díjaztak: külön az 5-6. osztályosok alkotásait, illetve a 7-8. osztályos fiatalok műveit. A diákok közül senki nem távozott üres kézzel, ugyanis a két kategória első három helyezettjének megjutalmazásán túl különdíjakat is kiosztottak, és minden egyes versenyző emléklappal gazdagodott.

Kerpel Péter kiemelte, örül, hogy sokan meghallották a verseny hívó szavát, és a pápai, illetve a környékbeli általános iskolák mellett a Balaton-felvidékről, sőt, távolabbi településekről is érkeztek pályamunkák.

Az első, 5-6. osztályos kategóriát Péter László, az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulója nyerte, Mesterházy Korina, a papkeszi Bocskai István Református Általános Iskola tanulója második lett, Forgács Valentina, az Ugodi Német Nemze-tiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulója pedig a harmadik helyen végzett. A második, 7-8. osztályos kategóriában Budai Leventének, a Pápai Református Kollégium és Művészeti Szakgimnázium tanulójának alkotását találták a legjobbnak, Boldizsár Fruzsina, a papkeszi Bocskai István Református Általános Iskola tanulója érdemelte ki a második helyet, Narancsik Róza, a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános iskola tanulója pedig harmadik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!