Kultúra

2017.04.02. 10:45

A veszprémi tehetségkutatón magas volt az előadások színvonala

Veszprém - Jó lehetőség volt a fiataloknak, hogy megmutathassák magukat, veszprémi győztest hirdettek.

Piltman-Horváth Barbara

Egy cseppet sem volt bolondos nap április elseje Veszprémben,nagyon is komoly munka folyt mind a szervezők, mind a fellépők részéről. 2017-ben Veszprém megye is csatlakozott az Öröm a zene programhoz, amelynek keretében Magyarországon és Erdélyben 21 zenei tehetségkutatója működik.

A csatlakozással a zenekarok és élő zenében érdekelt előadók Veszprémben mutatkozhattak be szakemberek előtt 2017. április elsején a kiemelt díjakért és a Budapest Music Expo döntőjén való fellépésért. A legjobb hazai zenekar 1+2 millió Ft támogatáshoz juthat.

A különdíjas Hoss Willams' Grave is kitett magáért a fellépésén
Fotó: Balogh Ákos

Az Agorában tíz produkció kapott lehetőséget az Élő-Zene Egyesület és az Új Nemzedék Központ szervezésében, hogy a döntő napján a szakmai és népes diák zsűri előtt a legjobb zenei tehetségét mutassa. A bírák a zeneipar több szegmensét képviselték. Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, zenész, az Öröm a zene program igazgatója, a Gitármánia tábor ügyvezetője volt a zsűri elnöke.

A négyfős döntéshozó bizottság további tagjai: Cserteg István, a Peron Music Tehetségkutató alapítója, tehetséggondozó szakember, Dobos Csaba, zenei menedzser és producer és Móré Nándor szaxofonos-zenész, zeneszerző. A zsűri a dalszövegekre, a zenei alkotásokra, az egyéni törekvésekre, a kreativitásra figyelt kiemelten.

A rendezvény megnyitóján Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő elmondta, örül, hogy ennyien megtalálták azt a lehetőséget, ahol megmutathatják magukat. - Boldog vagyok, hogy Veszprémben is van olyan szervezet és platform, ahol a fiatal tehetségek megmérettethetik magukat - mondta a képviselő.

Piltman Balázs, az Élő-Zene Egyesület elnöke, már a nyitóbeszédében előremutatta, nehéz dolga lesz a bíráknak. A regionális döntőbe jutott tíz csapat ugyan más-más stílusban, de magas szinten zenél. - A fellépőknek kívánom, hogy érezzék jól magukat, a bírák pedig kössék fel a nadrágjukat - mondta.

A tehetségkutatón minden zenekar negyed órát kapott, hogy megmutathassa magát, délelőtt öt és délután öt felosztásban. Amíg a zsűri a nap végén megtárgyalta, kit válasszanak az első három helyre és ki legyen a különdíjas, addig az Új Nemzedék Központ tehetséges fiataljai szórakoztatták a közönséget előadásokkal, bűvésztrükkökkel. Hosszas tanácskozás során végül kialakult a végeredmény. Első helyen végzett a veszprémi Queens Land, második lett a szintén veszprémi Nemes "Kölyök" Gábor, aki egyszemélyes zenekarként lépett fel. A dobogó harmadik fokára a pápai KalapKabát zenekar állhatott fel, míg a különdíjas a dunaharaszti Hoss Williams' Grave lett.

A győztes csapat indulhat a fővárosi fordulóban, ahol az összesen három millió forintos támogatást is megnyerheti, ezenkívül fellépési lehetőséget és egyedi pengetőket kaptak a helyezettek és a különdíjas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!