Kultúra

2017.05.01. 09:41

Újraírva emlékeztek meg a slammerek Arany Jánosról

Veszprém – Arany János születési évének kétszázadik évfordulóját idén már sokféle módon megünnepelték, ünneplik még az emlékév során országszerte, így nem lóghatott ki a sorból az odaLÖKött KÖLtészet (Slam Poetry Veszprém) csapata sem.

Leitner Vera

A veszprémi slammerek előadásában Arany János-művek átértelmezésének lehettek tanúi a hallgatók, ez alkalommal egy belvárosi kávézóban. A költőóriás, mint kiderült, épp azért lehet még mindig élő, szerves része az irodalomnak, mert ma is aktuális kérdésekre keresi a választ, elég csak egy kissé megkaparászni az ódon sorokat, s megtölteni őket friss, ropogós tartalommal.

Fotó: Pesthy Márton

Alapanyagként olyan Arany-írásokat választottak a slammerek, mint a Dal fogytán, a Kertben vagy a Családi kör, majd ezeket friss közéleti, politikai tényekkel, kérdésekkel, személyes élményekkel és igazságokkal töltötték meg. Az open mic során aztán témamegkötés nélkül adhatták elő műveiket a hallgatóságnak.

Fotó: Pesthy Márton

A veszprémi odaLÖKött KÖLtészet képviselői legközelebb május 11-én Ugyanaz Slam elnevezésű estjükön várják az érdeklődőket – illetve, a verselni vágyókat –, majd május 14-én Várpalotán lépnek fel a Thury-vár melletti ligetben szervezett irodalmi majálison.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!