Kultúra

2016.02.14. 20:29

Lukács Katalin művész-tanár gondolatébresztő festménykiállítása a könyvtárban

Pápa - A kép a festő maga - ezzel a gondolattal ajánlotta a közönség figyelmébe Lukács Katalin festményeit az alkotó önálló kiállításának megnyitóján Tóth Kálmán rajztanár.

Molnár Tímea

A tájképek, csendéletek, városképek és szimbolikus témájú festmények egy színes, mély érzelmű és gondolatiságú személyes világot tárnak a nagyvilág elé a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Varázslatos tájábrázolás, a színek intenzitásában élővé váló csendéletek, a vonalak mértani pontosságával megalkotott városképek Pápáról, nőalakok, amelyekből a lágyság mint éltető erő sugárzik szét, a való világból kiinduló szimbolikus képi világ - Lukács Katalin 40 festményen mutatja meg önmagát.

Lukács Katalin festményeiből álló tárlat nyílt meg a könyvtárban
Fotó: Babos Petra

Mosolygós, vidám, közvetlen ember Lukács Katalin, ezért is meglepő - mint mondja, barátai számára is - egyes képeinek sötéten gomolygó színvilága. - Ha rossz benyomás, tapasztalat ér, akkor a fájdalmat kifestem magamaból - árulja el a festőművész a titkot . Ám rögtön egyensúlyt teremt és ragyogó mosollyal teszi hozzá: a falusi ház, amelyben él, a széphez adja meg az ihletet.

Lukács Katalin boldogságát az adja, hogy azzal foglalkozik, amit szeret. Kicsi kora óta rajzol, képzőművésznek készült, pedagógus lett. Rendszeres résztvevője a pápai és környékbeli képzőművészek nyári alkotóműhelyének. Eddigi műveivel leginkább közös kiállításokon jelent meg, a mostani viszont önálló tárlata. A megnyitóra nagy számban jöttek el barátok, ismerősök, a képzőművészetet kedvelők, a kiállított festményeket és az alkotó munkásságát Tóth Kálmán méltatta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!