Kultúra

2017.02.02. 16:01

Két megye pacsirtája

Gecse - Nem akármilyen karrierrel büszkélkedhet a Győr-Moson-Sopron megye határától pár kilométerre lévő településen, Gecsén élő Horváthné Hollenczer Anita. Miközben szereldei munkatárs a győri autóipari cégnél, háztartást vezet - mos, főz, takarít -, majd éjszakánként polgárőrként a szomszédos falu, Gyarmat rendjét vigyázza, énekelget is egy kicsit.

Vajda György

Nem is akárhogyan műveli ezt, hangjára már szinte az egész megye fölfigyelt, s alig győzi a felkéréseket.

- Előbb csak a konyhában, fürdőszobában énekelgettem, majd hat éve elkezdtem magántanárhoz járni Pápára - mondta Horváthné Hollenczer Anita.

- Klesitz-Horváth Kingának nagyon sok tanítványa volt, s így néha vokalistaként én is szerepet kaptam egy-egy fellépésen. Aztán 2011-ben a tanítványain kívül engem is benevezett a Pápán rendezett amatőr művészeti fesztiválra, s - meglepetésre - arany minősítést kaptam. Tavaly pedig Győrben indultam a Szigetköz hangja elnevezésű tehetségkutatón, ahol a középdöntőig jutottam.

Hat éven át rendszeresen kaptam a különböző felkéréseket, s szinte minden szereplést ingyen vállaltam, ám 2016-tól főállásom mellett vállalkozóként hódolok a hobbimnak. A család természetesen büszke rám, a férjem minden énekórán ott ül velem, és már azt is észreveszi, ha rontok.

Családja büszke Horváthné Hollenczer Anitára. A férje minden énekórára vele megy, és már azt is észreveszi, ha ront Fotó: A család

Tavalyelőtt harminchárom fellépése volt Horváthné Hollenczer Anitának, míg tavaly jóval negyven fölé ment. - A munka, a házimunka és az éneklés természetesen szépen megfér egymás mellett. Hazajövök a munkából, nekiállok főzni, takarítani és közben gyakorolok. Énekórára egy héten egyszer járok. Két stúdióban felvett dallal is büszkélkedhetem már, amelyeket a világháló népe is láthat. Mostanság pedig már nem egyedül járok, hiszen rátaláltam egy remek kísérőre, egy kiváló énekesre, Birkás Istvánra. Elég sok helyről kapom a felkéréseket, természetesen Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében éneklek a legtöbbet.

Az amatőr énekes sok helyen fellépett már, de legszívesebben a rábacsécsényi jótékonysági rendezvényre emlékezik, ahol egy baleset következtében tolószékbe kényszerült kislány megsegítésére énekelt. - Így igaz, hiszen a helyszínen derült ki, hogy a sérült kislány édesapjával pár hónapig együtt dolgoztam.

Nem tudta, hogy fellépni érkeztem a faluba, s csak akkor döbbent rá, ki vagyok, amikor felhívtam a színpadra - hatalmas taps közepette. Egyébként hat éve dolgozom a munkahelyemen, ám még egyszer sem szerepeltem a kollégák előtt, remélem, eljön az idő amikor ott is énekelhetek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!