Laza

2009.08.15. 02:29

A tökéletes jelölt

Egy kutya sétál az utcán, amikor az egyik kirakatban meglát egy hirdetést a következő szöveggel: Munkaerőt felveszünk! Követelmények: tudjon gépelni, számítógépet kezelni és beszéljen legalább két nyelvet! Belép a boltba, ahol az üzletvezetőhöz vezetteti magát.

Napló

Amikor a főnök meglátja a kutyát, erős kétségei támadnak.

- Nézze, nagyon sajnálom, de nem vehetem fel. A jelöltnek tudnia kell gépelni.

Mire a kutya, láthatóan csalódottan a visszautasítástól, felugrik a számítógéphez és legépel egy levelet, egyetlen helyesírási hiba nélkül.

- Nem rossz, nem rossz - mondja a főnök. - De ettől még mindig nem alkalmazhatom. Olyasvalakit keresünk, aki tudja kezelni az Excelt.

A kutyának nem kell kétszer mondani: visszaugrik a számítógéphez, és megcsinál egy tökéletes táblázatot, tele bonyolult műveletekkel.

A főnök most már le van nyűgözve, de még mindig vannak fenntartásai.

- Nézze, látom, hogy tökéletesen gépel, és nyilvánvalóan kitűnően kezeli az Excel-táblázatokat, de sajnos egy feltételnek mégsem felel meg. Az a helyzet, hogy mi olyan munkaerőt keresünk, aki legalább két nyelvet tökéletesen beszél...

Mire a kutya körülnéz és megszólal:

- Miaú.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!