Laza

2011.11.16. 17:10

Fiúk a csúcson - A Magna Cum Laude a karácsonyra készül

Veszprém - Az ország legsikeresebb zenekarainak egyike, a fesztiválok fő attrakciója, a Magna Cum Laude rengeteg rajongót szerzett eddigi karrierje során. Bátran állíthatjuk, hogy a fiúk a csúcsra értek. Legújabb albumukat hallva pedig kijelenthetjük: még egy jó darabig ott is maradnak.

Napló

A Belső égés című lemez megjelenése kapcsán a dalokról az együttes énekesét, Mező Mihályt kérdeztük.

- A lemez ambivalens érzéseket közvetít - mondta. - Egymás után hallgatva egységes képet mutat, de mégis minden dal a saját útján életre kel. Az élet írta lemezanyag lett, talán a legegységesebb, legkarakteresebb, legletisztultabb korszakát  mutatja be a zenekarnak. A dalok együtt alkotják az ősrobbanást.

- Bevált módon készült az új lemez?

- Évek óta jól működik, hogy először a zene tör felszínre, ezt megkoronázza egy hangulatában harmonizáló szöveg, majd az egészet formálgatjuk az ízlésünk szerint.

- Kétévenként adnak ki stúdióalbumot. Ez véletlen vagy szándékos?
 
- Egyik sem. Egész egyszerűen ennyi időnek kell eltelnie, hogy az alkotókat homlokon csókolja a múzsa. Az igazán tartalmas dalok születéséhez impressziók kellenek. Minden esetben érezhető, ha valaminek vagy valakinek a nyomására kell dalokat írni.

- Azon kevés magyar zenekarok egyike a Magna Cum Laude, amelynek a koncertjei is telt házasak és a lemezeik is jól fogynak. Mi ennek az titka?
 
- A választ talán a közönség tudná megmondani, amelyik a másik oldalon élvezi a létezésünket.

- Idén is lesz hagyományos Magna-karácsony. Mire számíthat a közönség?
 
- A nagyérdeműnek az egész lemezanyagot bemutatjuk, és az új dalok mellett a közönség kedvencei, például a Vidéki sanzon, a Színezd újra, a Minden állomás, a Pálinka dal is elhangzanak.

- Milyen egy Magna-karácsony családi körben?
 
- Végre mindenki otthon lehet a szeretteivel. Nem feltétlenül az ajándékozás a lényeg, inkább az együttlét.

- A koncert után dübörög tovább a Magna Cum Laude?
 
- Egy kis ideig szeretnénk majd úszkálni az örömben és megélni ezt a hihetetlen érzést. Természetesen vannak tervek a 2012-es évre is a sok koncertfelkérés mellett.

További zenei hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!