Lóerő

2010.05.13. 17:08

Rendőrverseny - Összemérik a tudásukat

Veszprém - Gépkocsizó, motoros és forgalomirányító versenyszámokban mérik össze tudásukat hétfőn a megyei egyenruhások. A verseny célja, hogy a a rendőrök számot adjanak elméleti, gyakorlati tudásukról, munkájukat megismertetéssék az érdeklődők széles körével.

Halmos György

A tanulóvezetők és oktatóik minden évben kihasználják a forgalomirányító verseny kínálta egyedülálló lehetőséget a rendőri karjelzések felismerésének begyakorlására. Idén Veszprémben a Budapesti és a Cholnoky út kereszteződésében kapcsolják ki két órára a forgalomirányító lámpákat. Május 17-én 12 és 14 óra között a versenybe benevezett rendőrök irányítják itt a forgalmat.

A gépkocsizó gyakorlati versenyt a Veszprém Hotel parkolójában 9 és 14 óra között tartják. Egy másik látványos megmérettetést, a motoros gyakorlati versenyt pedig 9 és 13 óra között rendezik meg a veszprémi Lovassy Gimnázium melletti parkolóban. A szervezők a versenyfeladatok teljesítése után lehetőséget adnak a motorosoknak - bármely kategóriában -, hogy vezetéstechnikai tudásukat kipróbálják a versenypályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!