Lóerő

2011.07.15. 18:05

Michelisz Norbert gyors tempót diktált a vízen is

Csütörtök reggel elrajtolt a Kékszalag tókerülő vitorlásverseny több mint félezres mezőnye. Michelisz Norbert autóversenyzőnk azonban még az egyik edzésre látogatott el: a Principessa fedélzetére léphetett.

Matolcsi Renáta

-Hatalmas élmény volt, egész nap izgultam, hogy mi lesz, mert még sosem próbáltam a vitorlázást  mondta Michelisz Norbert.   Legalább az kiderült, nem vagyok hajlamos a tengeri betegségre. Átadták a fiúk a kormányt, és így megtapasztalhattam, hogy milyen apróságokra reagál a hajó, és ebben a sportban is a finomságokon, a részleteken múlik minden. Életre szóló élmény volt, nem tudtam korábban, hogy mekkora munka van mögötte, de most nagyon jó volt belelátni. Sajnos, a Kékszalagon nem tudok ott lenni, mert versenyem lesz, de biztosan fogok még vitorlázni - mondta a kiváló autóversenyző.

 

 

-A Principessa legénysége idén nagy dobásra készül. Célunk nem kevesebb, mint elérni minden hazai vitorlázó titkos vágyát, és a Kékszalag vitorlásverseny dobogójának legfelső fokára állhassunk. A Principessa a maga nemében egyedülálló jelenség. Komoly vitorlázótudást és kiemelkedő csapatmunkát igényel a vele való eredményes hajózás - mondta  a verseny előtti napon Nagy R. Attila csapatfőnök.

Az átlagos vitorlásokhoz képest a hajó meglepően gyors, valóban mintha utcai autó után versenyautóba ülnénk. Szükség is van a tempóra, hiszen a Kékszalag nagydíjon közel 200 kilométert kell megtenniük minél gyorsabban. A  kormányt a többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós fogja, akinek a taktikai iránymutatást nem más adja, mint Fináczy György, hazánk egyik legtapasztaltabb tókerülő specialistája. Hogy számításaik bejöttek-e, az a versenyen derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!