Lóerő

2012.09.28. 06:58

Hetente kell(ene) kitakarítani az autót?

A folyamatosan használatban lévő személygépkocsikat heti rendszerességgel érdemes takarítani, porszívózni, mert könnyen elburjánzik az utastérben a por és egyéb szennyeződés.

Szijártó János

Mindezt a tapolcai szervizvezető, Lovász Róbert mondta el kérdésünkre. – Akik a heti egyszeri porszívózást betartják, nekik elég évente egyszer vagy kétszer egy nagyobb, átfogó, kárpittisztítással egybekötött takarítást elvégezni. Akik ennél ritkábban takarítják járművüket, jelentősebb munkára számíthatnak. A kárpit, az utastér belső tisztítását nem mindig lehet maradéktalanul otthon elvégezni, sok esetben foltos marad a felület vagy nem jön ki a szennyeződés. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki speciális tisztítóanyaggal, illetve türelemmel és hozzáértéssel tisztává varázsolja a gépkocsit.

Van olyan környezetbarát anyag, amely szépen összegyűjti a szennyeződést, ami ekkor már eltávolítható. Azokban az autókban, amelyekben van pollenszűrő, már az allergénektől sem kell tartani, ott összegyűlik a veszélyes anyag. Éppen ez teszi fontossá a pollenszűrő rendszeres ellenőrzését is, hiszen, ha feltelik, már nem képes szűrni és esetleg teljesen eldugul. Ezt úgy lehet bent érzékelni, hogy nagyon hamar párásodik az ablak – mondta Lovász Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!