Lóerő

2013.05.14. 12:20

Jogosítványt hatvanezerért?!

A közúti járművezetők képzésével kapcsolatos inkorrekt, megtévesztő hirdetések ellen lép fel közösen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).

Tremmer Tamás

Pintér István főigazgató (NFH) és Győri Gyula elnök (NKH) által aláírt együttműködési megállapodás célja a fogyasztói jogok hatékony védelmének biztosítása az autósiskolák által nyújtott szolgáltatások vonatkozásában, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására, a vállalkozások kereskedelmi gyakorlatára, reklám tevékenységére.

Az együttműködés keretében az NFH szakmai irányítása alatt működő fogyasztóvédelmi felügyelőségek az NKH vagy a megyei (fővárosi) kormányhivatalok közlekedési felügyelőségei által megküldött, a fogyasztókra nézve problematikusnak tartott médiatartalmakat, gazdasági reklámokat, illetve a fogyasztóvédelem területét érintő panaszokat megvizsgálják, szükség esetén hatósági eljárást folytatnak le. Az együttműködési megállapodás lehetőséget teremt a közös helyszíni hatósági ellenőrzésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!