Lóerő

2013.06.06. 09:36

Lóerők vonzásában - Szlalomverseny és tuning találkozó volt

Tuning találkozó és baleset-megelőzési nyílt nap is színesítette a megyeszékhely szlalomverseny sorozatának idei második viadalát, amelyen az országos bajnok raliversenyző, Aschenbrenner György is bemutatót tartott.

Szabó Péter Dániel

Az immár hagyománynak számító rendezvénynek ezúttal is a Veszprém Aréna parkolója adott otthont. A rendező SR Sport Egyesület és Sz&T-T Rally Team tagjai nagyon kitettek magukért, hiszen gazdag programok várták az szép számban érkező vendégeket. Persze volt is mit nézni, például a Veszprémi Tuning Team bemutatóját, ami főképp az autóépítés és az optikai tuning szerelmeseinek kedvezett. Emellett a legkisebbeket a gyermeknap alkalmából kézműves játszóház és ugrálóvár fogadta, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpáros pályával, a VAMI autós motoros iskola pedig motoros szimulátorral képviseltette a kissebbeknek a baleset-megelőzési programokat, elfoglaltságot adva az egész családnak.

Ifj. Bauer Antal, azaz Tonyo is bemutatta felkészültségét az 1400 méter hosszú pályán (Fotó: SR Sport Egyesület)

A fő hangsúly természetese a szlalom versenyen volt. A nevezés és gépátvétel után Ifj. Mulicz László, az SR Sport Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd rövid idő alatt megtelt a pálya széle, hiszen mindenki a gumifüsttel borított gépekre és az ügyes kezű versenyzőre volt kíváncsi, akik megmutatták, hogy mire is képesek a bóják között. A szünetben az országos rali bajnok Aschenbrenner György tartott bemutatót a szlalom pályán EVO 9-es Mitsubishijével a megjelentek legnagyobb örömére.

Tuning találkozót is rendeztek az aréna parkolójában (Fotó: SR Sport Egyesület)

A bójákkal tarkított placcon egyébként a versenyzők izgalmas vetélkedést mutattak be, az 1400 méter hosszú pályán nemcsak a kormánytekergetéssel kellett foglalkozni, hanem figyelni kellett a pályarajzon előírt nyomvonalra is, hiszen a bójadöntés súlyos másodpercbüntetést, a pályatévesztés pedig érvénytelen kört jelentett. A Lada, BMW, Trabant, Gokart és egyéb autócsodákat felvonultató mezőny tizenkét kategóriában versenghetett és az abszolút díjjak is gazdára találtak. Ezúttal is kiderült, hogy egy igazi szlalom pályán nem feltétlenül az autó ereje a mérvadó, sokkal inkább a sofőr ügyessége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!