Lóerő

2013.07.25. 12:14

Halak a fényszóróban

Halak úszkáltak az osztrák rendszámú Golf egyik fényszórójában. Az idős autó tulajdonosa mini akváriumot épített autója elejébe. Az autó a lll. Sümegi Tuning Találkozó népes közönsége előtt mutatkozott be a horgásztónál.

Tisler Anna

A programra, amelyre az országhatáron túlról is érkeztek autósok, Sárdosdi Zsolt, valamint a sümegi Tulok Lucián szervezte. A szombat reggeltől vasárnap hajnalig tartó rendezvény megnyitóján Rátosi Ferenc polgármester elmondta, hogy a város örömmel fogadja az autósokat.

Meghívta a résztvevőket, hogy nézzék meg a várost, ismerkedjenek a nevezetességekkel, a lakossággal. A találkozó résztvevői tettek egy kört az átalakított autóikkal Sümeg belvárosában. A felvonulást, akárcsak az előző két évben, érdeklődők tömege várta. Mint Sárosdi Zsolttól megtudtuk, az autósok többsége évek óta részt vesz a rendezvényeiken.

Kétszer senki sem nevez be ugyanolyan kocsival, mindenki folyamatosan dolgozik a gépén, csinosítja, fejleszti azt. Sokan a színét is évről-évre változtatják. A kocsit nem kell évente lefesteni, ma már lehet kapni olyan fóliát, amit ha megunt, egyszerűen lehúz a tulajdonos, és ott lesz alatta a gyári szín, majd rátesz egy másfajta fóliát.

 



Az autója egyből úgy néz ki, mintha új lenne. Népszerű és egyre terjed az autófestés, amelynél csak a képzelet és a pénztárca szab határt. A találkozón egy hatalmas bohóc díszítette az egyik autó motorházának tetejét, a többi gépen virágok és Forma-1 zászló minta volt.

Aki nemcsak a sebességet, hanem a zenét is szereti, hangfalakat, magnót, dvd-lejátszót szerel be. Mint megtudtuk, egy teljes hangosító berendezés ára elérheti a félmillió forintot is. A találkozón számos autónak az ajtajain tucatnyi hangfal volt, és néhány kocsi csomagtartója jobban hasonlított egy zeneszobára vagy zenei stúdióra, mint az eredeti funkciójára.

Mások az autó hangját tuningolják. Az ülések kialakítása is mutatta, az autózás szerelmesei kedvelik a kényelmet és az egyedi megoldásokat. Az egyik Golf bőr üléseit a gyermekülés mintájára alakították ki. Az autós és utasai nyugodtan kávézhat menet közben. Az sem baj, ha kidől az ital, az ülés ugyanis letörölhető. Az autótuningolás életkortól és az autó márkájától független. Hozzáértéssel, fantáziával és pénzzel bármilyen kocsi bármeddig fejleszthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!