Lóerő

2013.11.07. 12:41

Fontos teendők a tél előtt

Sümeg – A megfelelő gumik, a jó látás és láthatóság életet menthet a téli időjárási körülmények között, mondta Németh Zsolt autószerelő mester.

Tisler Anna

Hét fok alatt téli gumit javasolt használnia annak, aki nagyobb távolságra utazik. Aki csak a városban jár a hidegebb hónapokban, az használhat négy évszakos gumit is. A jármű téli felkészítésénél fontos, hogy átnézzék a fényszórókat, a féklámpát, az irányjelzőt. Az elhasználódott ablaktörlőket ki kell cserélni, a fagyállót még a mínuszok beállta előtt ellenőriztetni kell, az ablakmosó folyadékot pedig télire cserélni. 

- Rossz útviszonyok esetén mindig ügyeljünk arra, hogy a szükségesnél több üzemanyag legyen az autóban, ha elakadunk a segítség megérkezéséig tudjunk fűteni – tette hozzá a szakember. – Legyen nálunk feltöltött mobiltelefon, írjuk bele a segélyhívó számokat, hogy ha szükség lenne rá, azonnal tudjuk tárcsázni – Még a gyakorlott autóvezetőknek is érdemes az első hó leesésekor forgalommentes, biztonságos környezetben néhány próbakört menni, kipróbálni a tapadást, a féket. A friss jogosítványos vezető lehetőség szerint rutinos sofőr felügyelete mellett gyakorolja a téli útviszonyok között a vezetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!