bakonyszentlászló szlalomkupa

2018.03.28. 15:47

Felbőgnek a motorok a húsvéti hétvégén

A húsvéti hétvégén indul a Dunántúli Szlalomkupa. Volt már egy-két bemelegítő kocsikázás idén, de a sorozat éles versenyei most kezdődnek.

Mulicz László

Páros drifttel szép az élet, avagy német márkák „aszfaltrajzversenye” Fotó: Berta Lotti

Húsvét hétvégéjén, nagyszombaton, azaz március 31-én rendezik idén a Bakonyszentlászló Szlalomkupa évadnyitó eseményét a helyi bányaúton, ez a futam a Dunántúli Szlalomkupa (DSZK) 2018-as idényének nyitánya is lesz egyben.

Páros drifttel szép az élet, avagy német márkák „aszfaltrajzversenye” Fotó: Berta Lotti

A nevezők izgatottan várják a szezont, hiszen hosszú év elé nézünk, a bakonyi bajnokságban négy fordulóban, a DSZK-ban tíz fordulóban lehet majd a pontokért küzdeni, így sokaknak fontos lehet, hogy az első versenyen mennyi pontot szereznek, hiszen mindkét pontvadászatban jól jön a kemény kezdés.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján most is nagy érdeklődés és szépszámú mezőny várható, melynek tagjai nemcsak a másodpercek ellen vívnak ádáz csatákat, de igyekeznek kiszolgálni a szurkolók igényeit is. A részt vevő pilótákra most is három mért kör vár majd, melyekből a leggyorsabb két kör összege alapján hirdetnek dobogósokat a nap végén.

A szervezők most is igyekeztek egy újdonságokat tartalmazó nyomvonalat kijelölni, izgalmasnak ígérkezik a hátsó raktár két szűk visszafordítója, a kémény előtti rész, illetve és a nézők nagy kedvence, a nagy parkolós placc sem fog csalódást okozni.

A nap gépátvétellel és pályabejárással kezdődik, majd 9 órakor elrajtol az első kör. A szervizparkban büfé is várja a nézőket. A belépés most is ingyenes. Aki egy élvezetes autós eseményre vágyik, ahol több mint száz pilóta méri össze tudását, nem fog csalódni a bakonyszentlászlói futamon szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!