Ralikrossz és tereprali

2021.11.12. 10:00

Két szakág is Nyirádon zárt

Nyirádon zárult a ralikrossz-ob szezonja, ahol Kárai Tamás újra bajnok lett a SuperCarsban, míg a lengyel Tomasz Bialkowski–Dariusz Baskiewicz páros nyert az autósok mezőnyében a tereprali országos bajnokság idei utolsó fordulójában.

Juhász-Léhi István

Kemény terepen, kemény idényzárón vannak túl a terepralisok Fotó: Magyar Terep-rallye

A SuperCars kategóriába favoritként érkező Kárai Tamást nem zavarta az idei legerősebb, 16 fős mezőny, az egész hétvégét uralta: minden egyes felvonást elsőként zárt a versenyen. A formula.hu arról is beszámolt, hogy az év el- ső felében csak egyszer nyert, viszont zsinórban három győzelemmel fejezte be a sze- zont, így végül magabiztosan hódította el negyedik magyar bajnoki címét a topkategóriában.

A három megtartott előfutam alapján Kárait ifj. Kiss László és Koncseg Zoltán követte a köztes eredménylistán, de az elődöntőkön egyikük sem jutott tovább, így végül Benyó Máté – aki a bajnokságban is második lett – és Vass Zoltán végzett dobogós helyen. A három külföldi egyike, a cseh Ales Fucik lett a negyedik, Luigi és Bakonyi Csaba szerepelt még a döntőben.

A Super1600-ban az Euró­pa-bajnokságon versenyző lengyel vendégszereplő, Damian Litwinowicz győzött Laczkó Lehel előtt: a szezon bajnoka, Körmöczi Balázs nem vett részt a záró hétvégén. A SuperTouringCars +2000 osztályt korábban megnyerő Vámosi Tibor viszont elindult a tét nélküli finálén: ő végül harmadik lett a győztes Karl Schadenhofer és Béke Attila mögött. A SuperTouringCars –2000 minden eddigi versenyét megnyerte Roman Castoral, de a bajnoki címet bebiztosítva nem jött el Nyirádra: így szerezte első győzelmét Répási Róbert idei nagy ellenfelét, Held Zoltánt maga mögé tudva. A többi kategóriában Körmöczi Gergő (STC –1600), Szabó Bulcsú (Magyar Kupa –1600), Szabó Csanád (Magyar Kupa –1400), Vaskó Dominik (Swift Hybrid RX Cup), Néveri Konrád (MX5 Kupa), Csuti Kristóf (Hankook Racer Cup), Kisharsányi (Astra Kupa) és Kaczor Levente (Junior Kupa) szerzett még győzelmeket.

Kemény terepen, kemény idényzárón vannak túl a terepralisok
Fotó: Magyar Terep-rallye

A tereprali országos bajnokság idei utolsó fordulóját Nyirádon és környékén rendezték, a negyedikként végző Molnár Balázs–Molnár Gabriella duó az abszolút összetett 3. helyén zárta az idényt. A verseny sajtóirodája arról számolt be, hogy a 2. helyen ugyancsak egy lengyel kettős, Piotr és Karolina Otko végzett, míg a 3. pozícióban az abszolút bajnoki címet már korábban begyűjtő Miroslav Zapletal–Marek Sykora cseh, szlovák duó futott be a Raid of the Championson, amely a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) aktuális fordulója, valamint a lengyel bajnokság idényzárója is volt egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!