Autósport

2022.03.20. 10:00

Sikeresen indult az idei szlalombajnokság

Múlt szombaton rajtolt el az SR Sport Egyesület által igazgatott Dunántúli Szlalomkupa 2022. évi pontgyűjtő bajnoksága. Idén négy rendezővel karöltve, hét helyszínen, tizenegy verseny lebonyolítását tervezik, hogy minél színesebb bajnokságban versenyezhessenek a szlalomozás szerelmesei. A bajnokságba a helyszínen lehetett nevezni Mulicz Lászlónál, és a következő versenyeken is lehet majd csatlakozni a pontgyűjtéshez.

Napló

Megyénk versenyzői ismét kitettek magukért, hiszen szinte mindenki serleggel térhetett haza a megmérettetésről Fotó: SR Sport Egyesület

Az első futamnak Pécs adott otthont, ahol ismét népes mezőny gyűlt össze a Sopia-Net szlalomversenyen az InterCars- és KGép-kupáért, hogy átmozgassák a technikákat és magukat is. Ezúttal a megszokottól eltérően nem hajnalban kezdődött a nyüzsgés a depóban, mert csak tíz órától volt nevezés és gépátvétel, majd pedig fél egykor kezdődtek a futamok. 

 


Négy mért körre volt lehetőségük a pilótáknak, ami alatt megfuthatták az egy legjobb körüket, és ez alapján a nap végén értékeltek. Az utolsó kör már sötétben zajlott, így ott már nem nagyon tudtak javítani a versenyzők az időeredményeken, de annál látványosabbak voltak a BMW-s show-k, ahogy lángoltak a kipufogók és szikráztak a kopott gumik a betonon. 

 


A Veszprém megyei versenyzők ismét kitettek magukért, hiszen szinte mindenki serleggel térhetett haza a versenyről. Az új szabályoknak köszönhetően változtak a kategórialeosztások, és két abszolút értékelésben is osztottak serleget. A Kis Abszolútban nem értékelnek proto, azaz extrémen épített autókat és gokartokat, a Nagy Abszolútba pedig mindenkit besorolnak. Létrehoztak egy szériakategóriát is a pécsi rendezők, hiszen eddig mindenkit csak köbcentiméter, hajtás és különböző főbb szempontok szerint kategorizáltak be, de már a széria-, azaz utcai autókkal nevezőknek is van lehetőségük a külön küzdelemre, mely során nem az épített, slickgumis ellenfelekkel kell megbirkózniuk. 

 


A nap végén a négy teljesített futamból az egy legjobb idő+büntetés adta a végeredményeket, ami alapján a Nagy Abszolút első helyén Pécsvári József Alex végzett Monsterkartjával, a második lett Szollár Norbert Suzuki Swiftjével, a harmadik Cserveni Kornél a motorkerékpár-motoros Ladájával. 

 


A Kis Abszolútot Szollár Norbert nyerte Suzukijával, akit Váry Kovács Gergő követett Mazda MX–5-tel, és Tóth Gergely lett a harmadik Mazda 323GT-vel. 

 


A kategóriák dobogósai. I. kategória: 1. Pathy Dániel (Veszprém), 2. Pathy László (Veszprém), 3. Nyári Barna Balázs. II. kategória: 1. Papp Zoltán, 2. Balogh Tihamér, 3. Nyisztor Szabolcs. III. kategória: 1. Szollár Norbert (Tapolca), 2. Tóth Gergely, 3. Marx András. IV. kategória: 1. Váry Kovács Gergő (Ajka), 2. Pugner Norbert, 3. Takács László Mátyás. V. kategória: 1. Ender Attila (Veszprém), 2. Szalay Milán (Veszprém), 3. Tisza Ákos. VI. kategória: 1. Pécsvári József Alex, 2. Cserveni Kornél, 3. Kovács Tamás. VII. kategória: 1. Resál Martin, 2. Bőczin Ármin, 3. Dicső Dominik. VIII. kategória: 1. Pap Győző, 2. Fonay Zalán, 3. Mogyorósi Zoltán. IX. kategória: 1. Juhász Judit Lilla, 2. Horváth Kinga Zsófia (Veszprém), 3. Hetesi Júlia Fanni. X. kategória: 1. Angler Noel, 2. Ratting Barna, 3. Kovács Félix. XI. kategória: 1. Bózsa Gergő. XII. kategória: 1. Ratting Viktor, 2. Fejes Norbert. XIII. kategória: 1. Mulicz László (Veszprém), 2. Laczkó Csongor, 3. Török Károly. 

 


A következő bajnoki futamra április 2-án, szombaton a Veszprém Arénánál kerül sor, ahol a Temesvári & Temesvári Szlalom Sport Egyesület és a Szlalom Racing Szabadidősport Egyesület várja majd szlalomversenyzőket, és ott lehet még csatlakozni a DSZK-bajnoksághoz is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!