Évadzáró szlalomverseny

2017.10.21. 11:00

Utoljára kerülgetik a bójákat vasárnap

Október 22-én, vasárnap utolsó alkalommal népesül be idén a bakonyszentlászlói bányatelep színes, versenyzésre használt autókkal.

Szakonyi Gábor

Nem látni a fától az erdőt, de jól halad a Lada Fotó: Mulicz László

Az elmúlt időszakot figyelembe véve talán az egyetlen magyarországi autósport-esemény, amelyre már megszokott a túljelentkezés. Köszönhető a népszerűsége a rendezők hozzáállásának, a pálya adottságainak, valamint annak egyaránt, hogy két bajnokságban is zárófutamként szerepel majd a mostani. A Dunántúli Szlalomkupa kilencedik, míg a Bakony-szlalomkupa idei negyedik állomása a hétvégi.

Nem látni a fától az erdőt, de jól halad a Lada Fotó: Mulicz László

A kategóriákban a helyezések sorsa csekély számban végleges még, így az utolsó körök utolsó méteréig századmásodpercekre menő csata várható. Egyes géposztályokban nyolc futam elteltével az első és második helyeken álló versenyzők teljesen egyforma eredményekkel rendelkeznek. Másutt még hatan is odaérhetnek a dobogó valamelyik fokára. Minden féktávnak, kigyorsításnak vagy bójadöntésnek óriási szerepe lesz a végleges sorrend kialakulásában. A pilótáknak az őszi időjárás is okozhat megoldandó feladatokat. A reggeli pára, a hulló falevelek, a délutánra ígért esetleges lehűlés vagy az érkező csapadék egyaránt érdekesebbé és kiszámíthatatlanabbá teheti a futamot.

A találkozó végén sor kerül a futam, majd a helyi bajnokság év végi díjkiosztójára is. A DSZK serlegosztó ünnepsége novemberben lesz majd esedékes.

A helyszínen jó színvonalú büfé, mobil WC is megtalálható lesz. Nézőknek a belépés díjmentes, de nem csak ezért lesz érdemes kilátogatni a pálya mellé.

A rendezők mindenkit szeretettel várnak erre a tartalmas rendezvényre a hosszú hétvégén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!