Lókút

2015.09.06. 18:16

Meghagyták a lehetőséget, nem szüntették meg a lókúti tagiskolát

Zirc – Nem szüntették meg a lókúti tagiskolát, minden ott dolgozó kollégának megmaradt a munkája, nyilatkozta a zirci tankerület igazgatója.

Balla Emőke

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Lókúti Tagiskolájában nyolc tanuló zárta az elmúlt tanévet (öt tanuló a negyedik, kettő az első, egy pedig a harmadik osztályt). A 2015/2016-os tanév előkészítésekor már körvonalazódott, hogy a településen az általános iskolás korúak hiánya ellehetetleníti az intézmény működését. Ez realizálódott az első évfolyamosok áprilisi beíratásakor, amikor a négy tanköteles gyerekből egyet kívántak a szülők a lókúti tagintézménybe íratni, a másik három gyermeket a zirci székhelyintézménybe íratták, tájékoztatott Hüllné Mail Olga. A zirci tankerület igazgatója elmondta: az így kialakult tanulószám – négy – nem éri el a törvény által meghatározott minimumlétszámot, ezért döntöttek úgy, hogy a 2015/2016-os tanévre a lókúti tagiskola működését felfüggesztik. Nem szüntették meg a tagiskolát, minden kisgyermeknek megtalálták a megfelelő osztályközösséget. Ezzel az intézkedéssel a jövőre nézve meghagyták azt a lehetőséget, hogy a gyermeklétszám alakulásának függvényében, akár már a jövő tanévtől újra- indulhasson a kisiskolások nevelése, oktatása Lókúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!