Lókút

2016.08.28. 20:05

Fejlesztések a faluszépítés jegyében

Lókút - A falu főutcáján, a Bem József utcán egy kilométer hosszban felújították a járdát, melynek avatása az elmúlt hétvégén volt.

Marton Attila

Az ünnepélyes birtokbavételen megjelent Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke, a veszprémi közgyűlés frakcióvezetője és Tábori Ferenc, a szomszédos Hárskút polgármestere. A kivitelezés költsége bruttó tizenhétmillió-hatszázötvenezer forint volt. Az esemény kapcsán Surányi Mihály polgármester elmondta, a 2014 óta eltelt időszakban jelentős beruházások valósultak meg.

- Ennek a több mint egy kilométeres járdaszakasznak a felújítása már igencsak indokolt volt. Az elmúlt választási ciklus óta elkészült a Bem utcai vizesárok hétszázhúsz méternyi szakaszának tisztítása négyszázezer forint, a hárskúti út padkázása, a vizesárok tisztítása a VERGA Zrt. segítségével hétmillió-hatszázezer forint, az iskolaudvar bekamerázása háromszázháromezer forint értékben. Három lámpatesttel bővítettük a közvilágítást háromszáznyolcezer forint összegben. Mivel településünknek nem volt adóssága, hat és fél milliós pályázati összeget nyertünk, melyből felújítottuk a Szeszgyári úti és a Csapás-járdát, mindkettőt kétszáz méter szakaszon, és megtörtént az orvosi rendelő nyílászáróinak cseréje is. Most ugyanezen okból nyílt lehetőségünk pályázni hat és fél millió forintra, melyből az új településrendezési tervet és hétszázhatvan méter vizesárok tisztítását valósítjuk meg. Óriási gond számunkra a hárskúti út karbantartása - annak ellenére, hogy az erdőgazdaság segíti munkánkat, mivel az utat, mely komoly forgalmat bonyolít télen-nyáron egyaránt Ajka, Veszprém irányába, gépjárműveik is használják -, ezért folyamatban van az út átadása az állam részére. Településünk éves költségvetése negyvenkétmillió-ötszázezer forint - tájékoztatta lapunkat Surányi Mihály.

A Bem utcai ünnepélyes járdaavatón balról Surányi Mihály, mellette Ovádi Péter és Tábori Ferenc (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Az új járdaszakasz ünnepi avatóján Ovádi Péter hangsúlyozta, a kormány partnerként segítséget nyújt terveik megvalósításában az önkormányzatoknak.

- A jelenlegi járdafelújításhoz a Belügyminisztériumtól tizenötmillió forintot kapott a falu, ehhez az önkormányzat kétmillió-hatszázötvenezer forint önerővel járult hozzá. Az, hogy önrészt tudtak vállalni a fejlesztésben, azt mutatja, hogy jól gazdálkodnak.

Az avatási ceremónia után a program a focipályán folytatódott, családi nappal, mely kicsiknek és felnőtteknek egyaránt kínált szórakozást.

Címkék#Lókút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!