Lombard Pápa

2011.05.20. 17:18

A házigazdák bronza

Pápa - Már csak a Lombard Pápa csapata foszlathatja szét a Ferencváros Európa-ligás álmait. A harmadik helyen álló zöld-fehéreknek mindenképpen győzni kell, ha nem akarnak lemaradni a nemzetközi szereplésről.

Sikos Gábor

A Monicomp-liga idei kiírásában sok minden eldőlt már. Megvannak a kiesők (Szolnok, MTK), bajnokot is avathattunk (Videoton), és az ezüstérmet sem veheti már el senki a Paks csapatától. Egyetlen komoly kérdés maradt még nyitott az utolsó fordulóra. Nevezetesen, hogy melyik az a csapat, amely a bronzérem megszerzésével esélyt kap, hogy a nemzetközi porondra lépjen?

A legjobb pozícióból a Ferencváros vághat neki a találkozónak, hiszen saját kezében van a sorsa, és ha nyer a Lombard Pápa ellen vasárnap, biztosan ott lehet az EL-ben. Nem csoda, ha a fővárosiak mindent megtesznek azért, hogy minél többen biztassák őket a lelátóról. Az olcsóbb jegyárak mellett ugyanis a mérkőzésre kilátogat az FTC KEK-győztes női kézilabdacsapata, és a lányok magukkal hozzák a kupagyőzelemért járó serleget is.
- Jön az utolsó meccs, remélem, mindenkit átérzi ennek a súlyát, így nem lehet kérdéses, hogy mi a célunk - nyilatkozta Rósa Dénes a Haladás elleni mérkőzés után.
 
Ennek ellenére a Lombard Pápa sem megy feltartott kézzel az Üllői útra, hiszen a Veszprém megyei csapatnak sem mindegy, hányadik helyen zárja az idei szezont. Szerencsés esetben akár két helyet is előreugorhat a mostani 13. pozícióból. Ráadásul a héten kicsit lenyugodtak a kedélyek a társulatnál. A sok pletyka, illetve híresztelés  ellenére végleg eldőlt, hogy Véber György változatlanul  Pápán folytatja edzői pályafutását.

 


 
A vasárnapi mérkőzésen azonban nem számíthat több kulcsemberére sem. Gyömbér Gábor az előző fordulóban térdsérülést szenvedett, míg a csapat házi gólkirálya, Goran Marics ötödik sárgáját begyűjtve kénytelen kihagyni az összecsapást. Sérüléssel küszködik még Németh Milán és Vadims Zulevs is, de lehet, hogy ők tudják vállalni a játékot.
 
A másik oldalon is lesz hiányzója a bronzért folytatott csatának: a Fradi által 5:0-ra megnyert őszi bajnokin remeklő Marek Heinz kétmeccses eltiltást kapott a Haladás ellen összeszedett piros lapjáért.
 
A közelmúltban elért eredmények alapján abszolút a hazaiak a mérkőzés fő esélyesei, hiszen a két év alatt lejátszott három bajnoki mindegyikén zöld-fehér diadal született. Az, hogy a fővárosiak jó sorozata folytatódik-e, kiderül a vasárnap délután fél hatkor kezdődő összecsapáson.
 

 

Noha a bronzérem legfőbb várományosa a Ferencváros, még két csapat felérhet a dobogóra. A 47 pontos Fradi mögött a 46 pontos DVSC és a 45 pontos Zalaegerszeg is befuthat még Európába. A legnehezebb helyzetben egyértelműen a zalaiak vannak, hiszen nekik a sajátjukon kívül még két mérkőzésre is kell figyelniük. Azonban még az is előfordulhat, hogy a három bronzvárományos közül kettő túlórázni kényszerül a bajnokságban. Az idei kiírás-ban ugyanis az szerepel, hogy a nemzetközi indulást jelentő helyezéseknél előforduló pont-egyenlőség esetén rájátszás dönt majd a végső sorrendről. Az utolsó fordulóban a Zalaegerszeg  a már korábban kiesett Szolnokhoz látogat, a Debrecen pedig a Szombathelyi Haladás csapatát fogadja a végső körben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!