Lombard Pápa

2011.07.20. 18:40

Így is veszélyes - Marics új szerepkörben tündökölt

Pápa - A hírek szerint a szerb támadó nehezen fogadta a változást, ám hiába nőtt a távolság közte és a kapu közt, minden eddiginél veszélyesebben játszott az Újpest ellen.

Sikos Gábor

A tavalyi szezonban néha igencsak elárvultnak érezhette magát elől a Lombard Pápa légiósa, Goran Marics. Előfordult, hogy társai nem támogatták eléggé a csatárt, aki így sokszor szélmalomharcot vívott a védőkkel. Mostanra ez megváltozott, már neki kell minden támogatást megadnia a védők gyűrűjében küzdő Ferenczi Istvánnak.

Bő egy hete még azt nyilatkozta Véber György, amikor a csapat felállásában történt változásokról kérdeztük, hogy Marics nagyon nehezen akarja elfogadni a számára "felkínált" új pozíciót. A pápai tréner ugyanis nem legelöl a darálóban, hanem kicsit hátrébb vontan számított a szerb támadóra. Az Újpest elleni mérkőzésen aztán bebizonyosodott, hogy nem is olyan idegen tőle ez a poszt. Hiába játszott a kaputól távolabb, rendre felért a kapu elé a beadásokhoz, csapata legveszélyesebb játékosa volt, ráadásul a győztes gólt is ő szerezte a Szusza Ferenc stadionban.

Marics a hétvégi győzelemről, új szerepköréről is beszélt lapunknak.

- Jó mérkőzés volt, a csapat minden tagja jól játszott. A helyzetek alapján lehetett volna 1:3 vagy akar 1:4 is az eredmény. Sajnos az elején elszalasztottuk a lehetőségeket, Cesar (Quintero - a szerk.) és én is nagy helyzetet hagytunk ki. Végül sikerült betalálnom, a gól nemcsak nekem, de a csapatnak is nagyon fontos volt. A kihagyott hatalmas helyzetem miatt nem bánkódom, persze ha 0:0 maradt volna az állás, akkor utólag bosszantott volna - mondta el a hétvégi meccsről a csatár, aki új szerepköréről is ejtett néhány szót.

- Véber György leült velem beszélni, hogy szerepeljek ebben a pozícióban, és én elfogadtam, nincs vele semmi gond. Könnyű volt itt játszanom, főleg azért, mert a körülöttem lévő csapattársak is jól teljesítettek. Quintero, Ganugrava, Lovrencsics és Ferenczi is nagyon jó meccset játszott, jól megértettem magam velük, így pedig nem volt nehéz dolgom.

A szerb támadó ideérkezésekor határozott elképzelésekkel rendelkezett saját teljesítményét, illetve csapata szereplését illetően. Most azonban már nem tervez előre.

- Most nem tűztem ki magam elé, hogy hány gólt szeretnék lőni. Mindig csak az előttem álló mérkőzésre akarok koncentrálni, jelen esetben a Siófok ellenire. Jó lenne most is nyerni.

Másnál már bevált a hasonló váltás

Nem Véber György az első, aki csatárból irányítót próbál faragni. A tavalyi szezonban éppen a Lombard ellen debütált új posztján a Ferencváros rutinos játékosa, az azóta már távozott, Marek Heinz. Prukner László nem a csatársorban, hanem kicsit hátrébb vonva számított a cseh támadóra. A szabadabb szerepkörben lubickolt a cseh támadó, a Ferencváros pedig 5:0-ra nyerte a Perutz stadionban a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!