Lombard Pápa

2012.06.29. 05:02

A nehézségek ellenére: a pápai fiatalok a felnőtt csapattal dolgoznak

Pápa - Ha csak a csupasz számokat nézzük, akkor a második helyezés után a kilencedik pozíció mindenképpen visszaesést jelent. Ám ahhoz, hogy tisztán lássunk, a rosszabb szereplés okait is ismerni kell.

Novothny Ottó

A Lombard Pápa második számú alakulata tavaly csaknem megnyerte az NB III-as labdarúgó bajnokságot a Bakony csoportban. Az idén aztán az őszi hetedik hely után, a zárásnál kilencedik lett az együttes.
 
- Az ezüstérmes társaságból nyolcan elmentek, ami már a rajtnál komoly nehézségeket jelentett - kezdte az értékelést Nagy Mihály a pápaiak mestere. - Mindezek ellenére remekül startoltunk, jól tartottuk magunkat.

- Aztán elindultak lefelé a tabellán.
 
- Így igaz, ennek elsősorban az volt az oka, hogy a felnőttek közül visszajátszó labdarúgók nem az elvárásoknak megfelelően teljesítettek és akkor még finoman fogalmaztam. Végül az ősszel hetedikek lettünk. Ezt követte az újabb téli ésszerűsítés, vagy karcsúsítás, ahogy tetszik. Az eredmény: megint hat futballista hagyta el a csapatunkat.

- Ilyenkor jöhetnek a saját nevelésű fiatalok.
 
- Pontosan ez történt: szinte az egész tavaszi idényben ifjúsági korú játékosokkal léptünk pályára. Ennek ellenére kimondottan minőségi focit játszottunk, ami azért is volt öröm, hiszen kiemelt tehetségeink a felnőttek között mutatták meg tudásukat. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy időnként határozottan féltettem a srácokat, sajnos a félelmem indokolt volt. Akadt ugyanis olyan ellenfelünk, ahol néhányan szinte állati indulattal küzdöttek. Ennek az egyik következménye az lett, hogy a Hévíz elleni meccsen Csepregi Tamás térdét brutálisan szétrúgtak, egy éves kihagyás vár rá. Jellemző a játékvezetői mentalitásra, hogy a "bűnös" végigjátszhatta a mérkőzést, sőt az utolsó percben az ő góljával egyenlített riválisunk.



- Feltételezem, hogy továbbra is saját "anyagból" dolgoznak, vagyis a fő elvek nem fognak megváltozni.
 
- Egyértelműen ez a cél, hiszen az új szezonban négy fiatal a felnőtt kerettel kezdte meg a felkészülést. Sőt, közülük Enyingi Marcell már be is mutatkozott az NB I-ben. Ő az első a pápai foci történetében, aki saját utánpótlásból eljutott a csúcsra.

- Nincs sok idő a pihenésre, hamarosan indul az új szezon.
 
- Nagy változások nem lesznek, hárman távoznak. Sajnos Pápának a középiskola után nincs megtartó ereje, így ezzel nem tudunk mit kezdeni. A feladataink ugyanazok maradtak: minél többet edzeni és sok játékost feljuttatni az első ligás csapathoz. Úgy tűnik, jó úton járunk.



A célok nem változnak, sokat edzenek

A Lombard Pápa második csapata a harmadosztályú bajnokságban a kilencedik helyen zárt, harminchét pontot gyűjtött össze. Ehhez tizenegy alkalommal kellett győztesen elhagyni a pályát és négyszer döntetlennel végeztek.  A fiatalok közül Grőber Bence, Somogyi Richárd, Király Botond és Enyingi Marcell is a felnőtt csapattal készül a nyártól. Ugyanakkor biztosan távozik Molnár Milán, Tar Krisztián és Kiss Tamás. Utóbbi Ausztriában dolgozik és Nagy Mihály különösen sajnálja, hogy a fiatalokkal az idei szezonban már nem dolgozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!