Lombard Pápa

2012.09.15. 07:56

Kecskeméti vendégségben a Pápa

Pápa - Kecskeméten lép pályára szombat délután a Lombard Pápa labdarúgócsapata az NB I hatodik fordulójában. A 16 órakor kezdődő találkozó tétje nagy: a győztes csatlakozhat a középmezőnyhöz, míg a vesztes a tabella hátsó felében ragadhat.

Polgár Tibor

A Kecskemét és a Pápa bajnoki szereplése eddig több közös pontot is mutat: a két csapat egymás mellett áll a tabella 14., illetve 15. helyén 5-5 ponttal, emellett mindkét gárda az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét a szezonban. Az idáig látottak alapján a kecskeméti Széktói Stadionban egymásnak feszülő csapatok közel azonos játékerőt képviselnek, és a jelenlegi helyezésüknél mindenképpen előrébb vágynak. Az NB I-ben a KTE ellen tér vissza vezetőedzőként Zsivóczky Gyula, akinek közel két hét állt rendelkezésére, hogy a futballistáit alaposabban megismerhesse.

- Immár csaknem két hete Ön irányítja a Lombard Pápa edzéseit. A játékoskerettel kapcsolatban azt kapta, amire előzetesen számított?
 
- Sokkal jobb a keret, mint elsőre gondoltam. Jó képességű labdarúgók állnak a rendelkezésemre a védő- és a támadózónában egyaránt. Tehát alapvetően ez egy jó csapat. Természetesen vannak hiányosságok, amiket pótolunk, de a társaság összetételét minden szempontból ideálisnak ítélem.

- Mire volt elég az elmúlt bő másfél hét?
 
- Elkezdtük felépíteni és begyakorolni azt a játékrendszert, amelyet a csapat számára elképzeltünk. Azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a futballisták helyét ebben az új rendszerben, és persze felkészültünk a Kecskemét elleni mérkőzésre is, ami nem ígérkezik könnyűnek.
 
- A Videoton elleni Ligakupa-mérkőzésen négy vérbeli csatár is a kezdő tizenegyben kapott helyet. Ez lesz a Lombard új arca?

- Mindenféleképpen támadófutballt szeretnénk játszani. Egy szervezett védekezésből kiinduló hatékony támadójátékot várok el a fiúktól, és Pápán meg is vannak azok a labdarúgók, akik ezt képesek lesznek végrehajtani.

- Mit vár a KTE elleni mérkőzéstől?
 
- Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó meccset játszunk a Kecskeméttel. Éles mérkőzésre számítok, mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra. Mi tisztességesen felkészültünk a találkozóra, azonban különösebb jóslatokba nem kívánok bocsátkozni az összecsapás kimenetelét illetően. Mindenesetre az biztos, mindent megteszünk majd azért, hogy a hármas sípszót követően győztesen hagyjuk el a pályát.


 


Sekour játéka egyelőre még kérdéses

Az előző szombati Videoton-Lombard Pápa Ligakupa-mérkőzés a kelleténél olykor jóval durvábbra sikeredett, aminek eredményeképpen Sekour kapott a combjára egy elég komoly rúgást. Zsivóczky Gyula bízik benne, hogy a diósgyőri kölcsönjátékos bevethető lesz szombat délután, de ha nem, akkor sincs probléma, ugyanis - mint azt vezetőedző elmondta - van a posztjára megfelelő játékos. Az ominózus meccs másik áldozata Présinger Ádám volt, akit orvérzés miatt kellett lecserélni, miután a székesfehérváriak egyik légiósa lefejelte őt. A fiatal védő szerencsére hamar felépült, és teljes értékű edzésmunkát végzett a héten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!