Lombard Pápa

2012.09.05. 17:53

Pápai győzelem a Ligakupában

Pápa - Győzelemmel kezdte a labdarúgó Ligakupa 2012/2013-as kiírását az élvonalbeli Lombard Pápa, amely az NB II-es Zalaegerszeget győzte le 2-1-re a Perutz Stadionban szerdán este.

Polgár Tibor

Lombard Pápa-Zalaegerszeg 2-1 (2-1)
Perutz Stadion, 200 néző. Vezette: Farkas Tibor (Király, Kovács)
Lombard Pápa: Markek – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh – Sekour, Tóth B. (Király 55.), Maróti (Benko 60.), Szabó O. – Cekulajevs, Simon (Quintero 23.). Megbízott vezetőedző: Kovács László.
Zalaegerszeg: Penksa – Simonfalvi, Szalai (Milas 46.), Mavolo, Hajdú (Tóth P. 63.) – Horváth L., Máté, Grbic, Frizoni – Jasarevic, Pavicevic (Pál 46.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Gólszerző: Simon a 9., Szabó O. a 18., illetve Máté a 3. percben.
Sárga lap: Németh a 15., Tóth G. a 40, Nagy S. az 52., illetve Horváth L. a 13. percben.

A Ligakupa első fordulójában ezúttal is Kovács László kapusedző irányította a Lombard Pápa futballistáit, ugyanis Zsivóczky Gyula, a sárga-feketék új vezetőedzője – valamint segítője, Sütő Szilárd – papíron még a Ferencváros alkalmazásában áll, de néhány napon belül pont kerül a klubváltásuk ügyének végére.

A szerdai mérkőzésen az előző szezonban a másodosztályba zuhant zalaiak szerezték meg meglepetésre a vezetést Máté révén a 3. percben. A rutinos középpályás egy kapu elé ívelt szabadrúgás után talált közelről a hálóba, 0-1. Nem kellett sokáig várni a hazaiak válaszára: a 9. percben Tóth Bence egy labdaszerzést követően tökéletes átadással ugratta ki Simont, aki rávezette a vendégek hálóőrére a labdát, majd a kapuba passzolt, 1-1. A 18. percben már a Lombardnál volt az előny, miután Cekulajevs ötösről visszapasszolt labdáját Szabó Ottó a kapu jobb alsó sarkába lőtte 2-1. A lendületes kezdést követően visszavettek a csapatok, és többnyire eseménytelenül csordogált a mérkőzés.

A második félidő sem hozott változást a játék képében, egyedül a pápai nevelésű fiatal támadó, Király Botond néhány szép megmozdulása tapsoltatta meg a csekély számú közönséget. Összességében különösebb megerőltetés nélkül, simán nyert a pápai csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!